Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Transportatorul „Livio Dario” solicită revocarea parţială a unei hotărâri prin care i-au fost eliminate două trasee din judeţul Alba

Publicat


În atenţia consilierilor judeţeni este adusă din nou, joi, problema Regulamentului și Caietul de sarcini privind programul de Transport Județean de Persoane prin curse regulate, aprobat în şedinţa din 27 noiembrie. Reprezentantul firmei „Livio Dario” a solicitat reintroducerea a două trasee în transportul judeţean şi revocarea parţială a hotărârii de CJ în acest sens. În proiectul prezentat consilierilor în 24 ianuarie, însă, se propune respingerea acestor demersuri.

Reamintim că, la supunerea la vot a proiectului de hotărâre fin 27 noiembrie privind Regulamentul și Caietul de sarcini privind programul de Transport Județean de Persoane prin curse regulate, ședința de CJ Alba a fost însoţită de discuții în contradictoriu. Transportatorii nu erau de acord cu eliminarea unor trasee din programul de transport județean, ca urmare a introducerii acestora în AIDA – Transport Local.

Patronul firmei „Livio Dario”, Aurel Poptean, este nemulțumit de faptul că traseele Alba Iulia – Sântimbru – Obreja şi Alba Iulia – Sântimbru – Mihalț au fost scoase din programul de transport județean și introduse în AIDA – Transport Local. Prin această măsură, transportatorul care asigură în prezent aceste trasee a pierdut rutele respective. A arătat că traseele ar putea fi incluse atât în programul de transport județean, cât și în cel local.

Într-o plângere prealabilă, acesta arată invocă faptul că nu au fost respectate unele prevederi ale Legii serviciilor de transport public local (92/2007), potrivit cărora consiliile judeţene au ca atribuţie, printre altele, stabilirea traseelor principale şi secundare şi a programelor de transport privind transportul public de persoane prin curse regulate, iar modificarea privind eliminarea celor două trasee a fost făcută de Compartimentul transporturi din cadrul CJ, încălcându-se principiul simetriei. De asemenea, deşi, unităţile administrativ-teritoriale au dreptul legal de asociere, pentru constituirea unor asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru furnizarea/prestarea în comun a serviciilor comunitare în utilităţi publice, reprezentantul firmei arată că eliminarea celor două trasee echivalează cu depăşirea competenţelor autorităţilor şi imixtiune a celor locale şi atribuţiile CJ Alba.

Tot şedinţa din noiembrie, reprezentanții CJ Alba au precizat că decizia scoaterii acestor trasee din programul județean este bazată pe hotărâri ale Consiliilor Locale (CL Mihalţ a decis aderarea la AIDA-TL).

„Fiecare CL a făcut dezbateri publice la care au participat și operatorii de transport. În consecință, hotărârile de Consiliu Local, atât timp cât nu sunt atacate în contencios administrativ, sunt o voință proprie a Consiliilor Locale și ele activează într-un program comun de transport”, a fost declaraţia reprezentantului Direcţiei Tenhice, Dan Popescu.

În şedinţa din 24 ianuarie, se propune respingerea plângerii prealabile formulate de „Livio Dario” prin care solicită revoarea parţială a HCJ din 27 noiembrie.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. Canciu Lucica

  luni, 21.01.2013 la 08:38

  Stimati domni,
  Scoaterea traseului Alba – Santimbru din programul de transport al Sc Livio Dario ar fi o decizie justa , exclusiv in interesul calatorilor . Zilnic, pe aceasta ruta , in special la cursa de 15,30 Alba – Blaj , intr-un autobuz de 60 locuri , circula inghesuiti ca ” sarmalele ” , fara pic de confort si siguranta, cca 100 persoane pana la Coslariu . Desi am sesizat in nenumarate randuri , atat conducerea societatii de transport cat si alte autoritati competente in domeniu, problema nu s-a rezolvat, ocazional, uneori, se mai introduce inca un microbuz pana la Coslariu . Raspunsul „sefei ” de la Livio Dario este revoltator : ” daca nu va convine, circulati cu taxiul „!!!!! cei de la Livio Dario manifesta un dispret total fata de abonati/ calatori, un motiv in plus pentru a fi scosi total , daca se poate , din programul de transport judetean , intrucat prin comportamentul lor, impus si soferilor, nu merita sa presteze un asemenea serviciu public.
  Cu respect
  Lucia Canciu

 2. Vasile

  luni, 21.01.2013 la 12:12

  Stimata doamna, si eu fac naveta pe aceeasi ruta cu d-voastra si am incercat si alte firme cum ar fi cele de pe Tarnaveni-Alba, Cetatea de Balta-Alba, chiar si trenul si de multe ori am stat la cursa de Tarnaveni care uneori chiar nu a circulat. Ma uit la d-voastra, cand sunt si eu in autobuz, si va vad ca intodeauna stati pe scaun, relaxata, neinghesuita, cred ca aveti totusi o problema persoanla cu Livio Dario, cei care ne duc si aduc de la serviciu in conditii normale si civilizate.

  • Canciu Lucica

   luni, 21.01.2013 la 13:28

   Nu am o problema personala cu Livio Dario, pt ca nu sunt in concurenta cu ei ( chiar ii admir pentru modul in care au reusit in afaceri) iar nemultumirile mele legate de cursa de la 15,30 inspre Coslariu- Blaj , aduse de nenumarate ori si la cunostiinta reprezentantilor operatorului de transport , reprezinta , in fapt, nemultumirile a peste 99% dintre navetistii si calatorii care circula la aceasta ora( ceea ce cred ca nu este cazul d-lui vasile ) , Sunt oameni care zilnic stau in picioare, desi platesc abonamentul /biletul integral , dar acestia nu au timp sa faca comentarii pe net ( ca noi ) . Iar cu referire la scaunele din autobuzul de 15,30 orice se poate spune, numai faptul ca sunt comode, relaxante si neinghesuite nu , asta daca esti corect si nu ai vreun interes personal la Livio Dario !.

 3. cornel

  luni, 28.01.2013 la 22:09

  In legatura cu afirmatiile aduse de catre navetista Canciu Lucica catre firma de transport Livio Dario din alba iulia,ca eu Cornel din Blaj am facut naveta pe traseul Blaj-Alba de peste 22de ani cu trenul,cu firma Titanic,Excelent Trans si de cand a castigat licitatia firma Livio Dario fac cu dansii deoarec. are autocare performante si de fiecare data cand suntmai multi calatori suplimenteazacu o masina .O rog pe aceasta reclamanta ca daca lucreza la firma de stat si incepe serviciul la ora 8:00ai il termina la ora 11:00 sau 12:30 de mai multe ori,rog conducerea firmei unde lucreaza sa-i dea de lucru casa nu mai aiba timp de facut reclamatii la adresa unei firme renumite ca Livio Dario deoarece eu lucrez la patron si nu vreau din cauza acestei reclamante sa ramanem fara acest transport de nota 10. Cu respect Cornel.Multumesc.

  • Canciu Lucica

   marți, 29.01.2013 la 13:47

   Nu va mai inversunati d-lor de la Livio Dario sa scrieti sub tot felul de pseudonime ( Vasile, Cornel ). Daca sunteti intr-adevar un navetist, fiti cel putin de buna credinta si scrieti-va numele adevarat. Inca nu ati inteles ca singura mea nemultumire legata de transportatorul Livio dario a privit cursa de 15,30 inspre Coslariu – Blaj? Acum , se pare ce aceasta problema s-a rezolvat, multumim firmei pentru intelegere si speram ca nu vor mai aparea , decat ocazional, astfel de „nemultumiri „. Va doresc succes !

 4. simo

  marți, 29.01.2013 la 20:01

  Si eu am circulat de foarte putine ori cu Livio Dario, dar mereu am avut probleme. In a doua zi dupa ce si-a mutat statia pentru Sebes (Palatului Copiilor langa Electrica – in perioada cand se lucra la pasarela), am vrut sa merg la Sebes. Evident ca impreuna cu vreo opt persoane (unele chiar navetiste dar care nu stiau nici ei ca s-a schimbat statia – nu aparea niciun afis care sa indice aceasta modificare) am stat (intr-o ploaie torentiala) in statia pe care o stiam. La un moment dat soferul din cursa Sebes Alba trece prin fata noastra si intra in parcarea de la Electrica (fara a semnaliza, sau a ne atentiona ca stam ca prostii in ploaie …) Evident de sub umbrele nu l-am urmarit ci doar am tot asteptat sa se intoarca asa cum o facea zilnic. La un moment dat o doamna (cu abonament!) obesrva ca in fata la Electrica nu mai este autobuzul Livio Dario, faza la care suna imediat la firma, unde o cucoana foarte obraznica ii spune ca urmatorul autobuz e peste o ora si trebuia sa se informeze ca s-a mutat statia! Decat sa stau in ploaie inca o ora impreuna cu inca 3 persoane (ele cu abonament platit) am mers cu taxiul pana in Sebes.
  La Blaj am fost de doua ori cu Livio Dario, o data cu um microbuz in care am stat in picioare pana la Sintimbru (pentru ca nu aveam abonament nu mi s-a permis sa urc pana nu s-au urcat „navestistii”) si o alta data cu un autocar cand cu greu am stat pe scaun, mi-a ocupat locul un domn care facea naveta la Coslariu si care mi-a tinut loc!!!!!

  • Canciu Lucica

   miercuri, 30.01.2013 la 08:07

   Ce mai ziceti d-lor de la LivioDario – Vasile, Cornel sau cum veti mai semna – continuati sa insinuati ca eu as fi singura persoana nemultumita de serviciile publice oferite de firma dvs ????? S-ar putea sa ajungeti la concluzia ( daca inca nu ati ajuns ) ca sunt totusi de buna credinta , iar spiritul civic de care am dat dovada nu ar fi trebuit sa va tulbure atat de mult, dimpotriva, o mare firma si de renume cum sustineti ca sunteti dvs, isi asuma unele nereguli ( firesti) in organizarea activitatii si incearca sa la remedieze, nu se cearta si nu poarta controverse ( „mascate ” sub diferite nume) cu beneficiarii serviciilor sale, pt ca rezultatul ar putea fi si mai daunator imaginii si „marelui renume „al firmei !!!!

 5. moderatorul de serviciu

  marți, 19.03.2013 la 00:26

  @daniel, daniela samd. Comentariul tau nu are legatura cu subiectul reclamatiei. Ce a facut semnatarul comentariului la cluj nu are legatura cu ce face livio Dario in Alba. De aceea nu se publica. Raspunde la obiect nu prin lovituri paralele cu tema discutiei.

 6. marius comsa

  miercuri, 20.03.2013 la 22:24

  In legatura cu afirmatiile aduse de catre navetista Canciu Lucica catre firma de transport Livio Dario din alba iulia,ca eu din Blaj am facut naveta pe traseul Blaj-Alba cu trenul,cu firma Titanic,Excelent Trans si de cand a castigat licitatia firma Livio Dario fac cu dansii deoarece, are autocare performante si de fiecare data cand suntmai multi calatori suplimenteazacu o masina .O rog pe aceasta reclamanta ca daca lucreza la firma de stat si incepe serviciul la ora 8:00 si il termina la ora 11:00 sau 12:30 de mai multe ori,rog conducerea firmei unde lucreaza sa-i dea de lucru ca sa nu mai aiba timp de facut reclamatii la adresa unei firme renumite ca Livio Dario deoarece eu lucrez la patron si nu vreau din cauza acestei reclamante ********* Va multumesc Livio Dario ca existati,succes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

LIVE: BEST of BUSINESS 2019. Firmele cu contribuție semnificativă la economia județului, premiate de Consiliul Județean Alba

Publicat

Companiile care au avut o contribuție semnificativă la economia judeţului Alba sunt premiate de Consiliul Judeţean Alba, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a evenimentului „Best of Business”. Autoritatea județeană recunoaște astfel și evidenţiază performanţele obţinute de agenţii economici cu capital românesc şi străin din industrie, construcţii, servicii şi agricultură din judeţul Alba. Evenimentul reuneşte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până DUMINICĂ. Vin ploi și ninsori. Prognoza meteo de weekend, 13-15 decembrie

Publicat

sereanu

Vremea se încălzește ușor la finalul acestei săptămâni în județul Alba. Temperaturile maxime vor fi de 8-9 grade Celsius, însă sunt anunțate și câteva ploi  la șes și ninsori la munte. Se mai înseninează, duminică. La munte, temperaturile maxime vor fi de 4 grade la Oașa și 5 grade la Arieșeni. Vă prezentăm condiții meteo […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Florea Grup se extinde la nivel naţional printr-o investiţie de 10 milioane de euro. În 2020 va inaugura a doua fabrică

Publicat

Compania Florea Grup a demarat anul acesta lucrările la fabrica din Strejnicu, jud. Prahova. După ce în vara anului 2017, s-a lansat brandul Florea Pavaje, prin inaugurarea celei mai moderne fabrici de prefabricate din Transilvania, compania albaiuliană își va extinde activitatea și în zona de sud a țării, devenind astfel un jucător important la nivel […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cresc TARIFELE pentru ridicarea gunoiului la Alba Iulia. Cât va costa acest serviciu, de la 1 ianuarie 2020

Publicat

pubele polaris

Începutul anului 2020 va veni cu noi scumpiri la Alba Iulia. Dacă săptămâna trecută primăria anunța că, deocamdată, nu se majorează tarifele pentru ridicarea gunoiului din oraș, acum se propune creșterea acestora din 1 ianuarie. Motivul invocat este majorarea taxei pe economia circulară, de anul viitor, care va fi de 80 de lei/tonă. Proiectul intră […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate