Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJP Alba: Elevii şi studenţii beneficiari ai pensiilor de urmaş trebuie să depună adeverinţele de studiu, pentru a primi în continuare ajutoarele de la stat. Calendar şi detalii

Publicat

casa_de_pensii_alba_Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Alba reaminteşte elevilor şi studenţilor beneficiari de pensii de urmaş condiţiile pentru primirea acestor ajutoare de stat. Până cel târziu în 9 octombrie, trebuie depuse adeverinţe de studiu.

Studenţii şi elevii care beneficiază de pensie de urmaş şi care au împlinit vârsta de 16 ani sunt obligaţi să depună adeverinţă de student sau elev, la începutul fiecărui an şcolar, potrivit legislaţiei în vigoare, anunţă CJP Alba.

Depunerea adeverinţelor de şcolarizare la Casa Judeţeană de Pensii Alba, pentru elevii şi studenţii beneficiari de pensie de urmaş care îşi continuă studiile în anul şcolar  2016 – 2017, indiferent de nivelul acesteia, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, se face după următorul program:

– în perioada 14 septembrie – 9 octombrie 2016, pentru învăţământul preuniversitar

– în perioada 1 – 9 octombrie 2016 pentru învăţământul universitar.

Adeverinţa, la care se anexează cuponul de pensie, trebuie să cuprindă, obligatoriu:

– denumirea instituţiei de învăţământ ;

– numele şi prenumele beneficiarului ;

– tipul de învăţământ;

– anul de studiu 2016-2017;

Nerespectarea termenelor de depunere a adeverinţelor de elev/student va genera discontinuitate la plata pensiilor în cauză, atenţionează reprezentanţii instituţiei.

Astfel, pensiile de urmaş ale celor care nu vor prezenta adeverinţe de studiu vor fi suspendate începând cu data de 1 octombrie 2016,  iar reluarea la plată a acestora se va face în luna următoare prezentării documentelor menţionate, cu acordarea retroactivă a drepturilor de pensie suspendate.

Depunerea documentelor se face la Ghişeul nr. 10 – Registratura, de luni până joi între orele 8.00 – 16.30 şi vineri între orele 8.00 şi 14.00.

“Pentru a evita suspendarea pensiilor de urmaş pentru acei copii care nu reuşesc, din diverse motive să prezinte adeverinţele de elev/student, în original, menţionăm că adeverinţele pot fi transmise şi pe fax (0258819083) sau email (office@pensiialba.ro), ulterior fiind prezentate documentele în original”, mai precizează CJP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax