Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJPC Alba: Peste 200 de reclamaţii de la consumatori şi despăgubiri de peste 20.000 de lei, în judeţ. Ce au sesizat clienţii

Publicat

opc albaPeste 600 de acţiuni de control şi 208 reclamaţii au fost înregistrate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba, în trimestrul al treilea al acestui an. Consumatorii care au fost nemulţumiţi de calitatea produselor sau serviciilor au primit despăgubiri sau compensări de peste 20.000 de lei.

„În trimestrul III al anului 2015 s-au înregistrat un număr de 208 de reclamaţii, din care s-au finalizat 203, astfel, 48 au fost închise cu rezolvare amiabilă, 39 concluzionate ca fiind întemeiate, 23 redirecţionate, 3 retrase, 6 clasate, 9 nesoluţionabile, 75 neîntemeiate. Contravaloarea achitată de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 21.185 lei”, se arată în raportul de activitate al CJPC Alba.

O mare parte din reclamaţiile înregistrare în perioada amintită la CJPC Alba au vizat produse nealimentare de folosinţă îndelungată, defecte în cadrul termenului de garanţie (telefoane mobile, electrocasnice, laptop-uri etc), dar şi prestări de servicii nealimentare ce vizau contracte de telefonie fixă şi/ sau mobile, pachete de servicii la care s-a dorit rezilierea contractelor înainte de perioada minimă contractuală, din diferite motive, cum ar fi renunţarea clientului sau prestări cu deficienţe.

O altă parte din reclamaţii au vizat un segment referitor la achiziţii de produse online (piese auto, telefoane mobile etc). S-a mai reclamat la CJPC Alba servicii prestate de execuţie şi montaj tâmplărie PVC cu deficienţe.

Suma de 21.185 lei reprezintă contravaloarea produselor sau serviciilor cu deficienţe ce au fost recuperate de către client, fie prin restituirea banilor, fie prin recalcularea unor obligaţii facturate.

Avertizăm pe această cale consumatorii să citească cu atenţie contractele pe care urmează a le semna întrucât acestea generează, pe lângă drepturi, şi obligaţii. De asemenea, să fie atenţi la condiţiile de reziliere a unui contract sau la cele de anulare a unei garanţii”, transmit reprezentanţii CJPC Alba.

În ceea ce priveşte acțiunile de control, acestea au fost întreprinse atât pentru cercetarea petițiilor depuse cât și urmare a acțiunilor tematice de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la: comercializarea apelor minerale naturale, brichetelor, legumelor şi fructelor proaspete, a băuturilor răcoritoare şi a sucurilor şi nectarurilor din fructe, produselor de panificatie; produselor alimentare comercializate sub formă congelată: carne, peşte, legume, fructe, îngheţată, produselor textile, rechizite şi uniforme şcolare, a mierii, produse alimentare perisabile, materiale de construcții precum și la prestarea unor servicii cum ar fi servicii igienă personală, în unități de alimentatie publica și cazare la pensiuni precum și în alte unități de alimentație publică.

Astfel, au fost derulate 604 acţiuni de control, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, în urma cărora s-au întocmit 263 procese verbale de constatare a contravenţiei, 331 procese verbale de constatare, 3 procese verbale de prelevare, 7 procese verbale de distrugere.

Cele 263 procese verbale de constatare a contravenţiei s-au încheiat la produse alimentare (104), produse nealimentare(37), servicii nealimentare (51), servicii alimentare (51) și alte segmente (45).

Totalul sancţiunilor aplicate în perioada menţionată prin procesele verbale de constatare a contravenţiei este în număr de 286 din care 173 avertismente şi 113 amenzi contravenţionale în valoare de 247.600 lei. Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite) este în valoare de 43.550 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax