Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJPC Alba: Peste 200 de reclamaţii de la consumatori şi despăgubiri de peste 20.000 de lei, în judeţ. Ce au sesizat clienţii


Publicat

opc albaPeste 600 de acţiuni de control şi 208 reclamaţii au fost înregistrate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba, în trimestrul al treilea al acestui an. Consumatorii care au fost nemulţumiţi de calitatea produselor sau serviciilor au primit despăgubiri sau compensări de peste 20.000 de lei.

„În trimestrul III al anului 2015 s-au înregistrat un număr de 208 de reclamaţii, din care s-au finalizat 203, astfel, 48 au fost închise cu rezolvare amiabilă, 39 concluzionate ca fiind întemeiate, 23 redirecţionate, 3 retrase, 6 clasate, 9 nesoluţionabile, 75 neîntemeiate. Contravaloarea achitată de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 21.185 lei”, se arată în raportul de activitate al CJPC Alba.

O mare parte din reclamaţiile înregistrare în perioada amintită la CJPC Alba au vizat produse nealimentare de folosinţă îndelungată, defecte în cadrul termenului de garanţie (telefoane mobile, electrocasnice, laptop-uri etc), dar şi prestări de servicii nealimentare ce vizau contracte de telefonie fixă şi/ sau mobile, pachete de servicii la care s-a dorit rezilierea contractelor înainte de perioada minimă contractuală, din diferite motive, cum ar fi renunţarea clientului sau prestări cu deficienţe.

O altă parte din reclamaţii au vizat un segment referitor la achiziţii de produse online (piese auto, telefoane mobile etc). S-a mai reclamat la CJPC Alba servicii prestate de execuţie şi montaj tâmplărie PVC cu deficienţe.

Suma de 21.185 lei reprezintă contravaloarea produselor sau serviciilor cu deficienţe ce au fost recuperate de către client, fie prin restituirea banilor, fie prin recalcularea unor obligaţii facturate.

Avertizăm pe această cale consumatorii să citească cu atenţie contractele pe care urmează a le semna întrucât acestea generează, pe lângă drepturi, şi obligaţii. De asemenea, să fie atenţi la condiţiile de reziliere a unui contract sau la cele de anulare a unei garanţii”, transmit reprezentanţii CJPC Alba.

În ceea ce priveşte acțiunile de control, acestea au fost întreprinse atât pentru cercetarea petițiilor depuse cât și urmare a acțiunilor tematice de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la: comercializarea apelor minerale naturale, brichetelor, legumelor şi fructelor proaspete, a băuturilor răcoritoare şi a sucurilor şi nectarurilor din fructe, produselor de panificatie; produselor alimentare comercializate sub formă congelată: carne, peşte, legume, fructe, îngheţată, produselor textile, rechizite şi uniforme şcolare, a mierii, produse alimentare perisabile, materiale de construcții precum și la prestarea unor servicii cum ar fi servicii igienă personală, în unități de alimentatie publica și cazare la pensiuni precum și în alte unități de alimentație publică.

Astfel, au fost derulate 604 acţiuni de control, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, în urma cărora s-au întocmit 263 procese verbale de constatare a contravenţiei, 331 procese verbale de constatare, 3 procese verbale de prelevare, 7 procese verbale de distrugere.

Cele 263 procese verbale de constatare a contravenţiei s-au încheiat la produse alimentare (104), produse nealimentare(37), servicii nealimentare (51), servicii alimentare (51) și alte segmente (45).

Totalul sancţiunilor aplicate în perioada menţionată prin procesele verbale de constatare a contravenţiei este în număr de 286 din care 173 avertismente şi 113 amenzi contravenţionale în valoare de 247.600 lei. Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite) este în valoare de 43.550 lei.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate