Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJSU Alba: Pagube de peste 3,3 milioane de lei după ploile torenţiale şi inundaţiile din perioada 16 – 23 iunie. Probleme după furtună şi marţi, în mai multe zone din judeţ

Publicat

dobra viitura Fenomenele hidro-meteorologice periculoase ce au avut loc în perioada 16 – 23 iunie, care au afectat unele gospodării ale populației, o parte a rețelei rutiere, terenuri agricole și alte obiective pe teritoriul județului Alba, au produs pagube de peste 3,3 milioane de lei, transmite CJSU Alba.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a propus alocarea din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului a sumei în valoare totală de 2.746.110 lei, pentru administratorii obiectivelor afectate și ordonatorii de credite.

UPDATE: Furtunile au continuat să producă şi marţi pagube şi probleme în alimentarea cu energie electrică, precum şi în traficul rutier.

Vezi şi Furtuna a făcut ravagii în zona munților Apuseni. Brazi rupți și un incendiu la o casă din Scărișoara

Citeşte şi Peste 2.500 de locuitori din Apuseni au rămas fără curent după o furtună puternică. Zonele afectate: Arieșeni, Gârda, Scărișoara, Poiana Vadului, Avram Iancu, Sohodol și Vidra

copac doborat infotrafic facebook Pe drumul dintre Aiud spre Rimetea şi Buru, participanţi la traficul rutier au semnalat copaci doborâţi de vânt, pe carosabil (sursa foto: InfoTrafic jud. Alba – Facebook).

Pe Dealu Mare, în Apuseni, circulaţia a fost îngreunată în urma aluviunilor ajunse pe şosea, de pe versanţi.

La şedința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba de marţi au fost centralizată situaţia pagubelor înregistrate săptămâna trecută. A fost prezentat Raportul de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16-23 iunie 2017 și proiectul de hotărâre pentru aprobarea Raportului de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16– 23 iunie 2017. De asemenea a fost prezentat Regulamentul de organizare și Funcționare a CJSU Alba, modificat după ultimele prevederi legislative și după actualizarea grupurilor de suport tehnic, împreună cu proiectul de hotărâre pentru adoptarea Regulamentului de organizare și Funcționare a CJSU Alba.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Pagube după FURTUNĂ la Alba Iulia. Acoperiş de bloc prăbuşit într-o parcare, copaci doborâţi de vânt și străzi inundate

Precipitațiile căzute în perioada 16-23 iunie au determinat scurgeri importante pe versanți, activarea unor torenți, viituri rapide pe pâraie și unele cursuri mici de ape necodificate și nesupravegheate hidrometric. De asemenea, s-au înregistrat și creșteri de niveluri și debite pe râurile mici din zona Munților Apuseni – afluenții de dreapta ai Mureșului și ai Arieșului. Ca și consecințe ale acestor fenomene, au fost afectate unele gospodării ale populației, o parte a rețelei rutiere, terenuri agricole și alte obiective pe teritoriul județului Alba.

Nu s-au înregistrat victime umane ca efect al fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Nu există lucrări de apărare în zonele calamitate, prin urmare nu au fost afectate lucrările cu rol de apărare din administrarea S.G.A. Alba. Fluxul informaţional între Comitetele locale şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a funcţionat în general bine.

În urma constatărilor în teren a comisiilor de specialitate numite prin ordinul prefectului Dănuț Emil Hălălai, a fost întocmită situaţia pagubelor materiale produse în judeţul Alba ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în perioada 16 – 23 iunie 2017.

Totalul pagubelor înregistrate în județul Alba în perioada 16 – 23 iunie este de 3.321,39 mii lei.

În urma aprobării Raportului de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, ghețurilor, accidentelor la construcții hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Alba, în perioada 16-23 iunie, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se propune alocarea din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului a sumei în valoare totală de 2.746,11 mii lei, pentru administratorii obiectivelor afectate și ordonatorii de credite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax