Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Clădirea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia intră în renovare. Lucrări de peste 2, 7 milioane de euro

Publicat

Clădirea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia intră în renovare. Reprezentanții Primăriei au semnat miercuri, 7 august, contractul cu firma care se va ocupa de renovarea energetică a clădirii. 

”Astăzi a fost semnat contractul pentru renovarea energetică a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”. Peste 2,7 milioane de euro vor fi investite, în următoarele 12 luni, în ample lucrări ce vor produce modificări substanțiale, în bine, asupra prestigiosului colegiu albaiulian, lucrări de care vor beneficia câteva generații de elevi și profesori.

În urma procedurilor de achiziții am reușit să facem și o economie importantă, de peste 2 milioane lei, valoarea totală a contractului de finanțare prin PNRR fiind de peste 17,3 milioane lei.

Ce lucrări de modernizare se vor efectua

Vor fi izolați termic pereții exteriori și podul, la corpul principal va fi înlocuită învelitoarea acoperișului cu una de țiglă, vor fi înlocuite ferestrele existente cu tâmplărie performantă energetic, va fi modernizat și automatizat sistemul de încălzire și de furnizare a apei calde menajere și vom instala surse regenerabile de energie (pompe de căldură și panouri fotovoltaice), ca să menționez doar cele mai importante lucrări, ce vor avea ca efect final o reducere a consumului de energie pentru încălzire cuprinsă între 30 și 60%.

Nu în ultimul rând, se va interveni la elementele clădirii care prezintă potențial pericol de desprindere.

Am repetat-o în nenumărate rânduri, preocuparea mea pentru educație are întâietate și de aceea proiectele de reabilitare a clădirilor de învățământ continuă să se afle pe lista mea de priorități.

Elevii din Alba Iulia au dreptul la un învățământ de calitate, iar pentru aceasta infrastructura educațională este esențială. Le mulțumesc colegilor și echipei Primăriei care au transformat o idee și un proiect într-un succes major pentru Alba Iulia.

Trebuie spus că dacă nu s-ar fi pierdut câteva luni bune cu contestații făcute doar de dragul contestațiilor, începutul de an școlar ne-ar fi găsit cu un stadiu bun de execuție a lucrărilor”, a declarat primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate