Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Clădirile fără autorizație de securitate la incendiu, obligate să afișeze la intrare un panou de informare

Publicat

Noile prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor au intrat în vigoare, iar spaţiile publice din categoria comerţ, cultură şi turism care nu deţin autorizaţie de securitate de incendiu sunt obligate să anunţe acest lucru prin afișarea unui panou cu textul ”Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu”, în caz contrar urmând a fi aplicate amenzi.

A intrat în vigoare Legea nr. 28/18.01.2018 pentru completarea Legii nr. 307 din 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, care impune afișarea panourilor de înștiințare asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate de incendiu, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: <Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.>

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei.

Construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Catalin

    marți, 23.01.2018 at 15:51

    Si asa au rezolvat problemele nenumaratelor spatii care nu pot primii niciodata autorizatie ISU!!
    Tipic romanesc!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax