Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Clarificări despre bursele pentru medicii rezidenţi. Proiect de ordonanţă, în dezbatere publică la Guvern

Publicat

medici spital

medici Clarificări privind bursele acordate medicilor rezidenţi au fost puse în dezbatere publică, la Guvern. Este posibil să fie adoptată ordonanţă de urgenţă în şedinţa de joi.

Potrivit actului normativ, începând cu această lună, rezidenţii cu un salariu lunar brut mai mic de 7.100 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursa de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 lei.
„Bursa de rezidenţiat nu face parte din salariul brut sau solda brută, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie baza de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru şomaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă şi boli profesionale”, potrivit proiectului de ordonanţă.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax