Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Clasa a IX-a va rămâne la liceu. Ecaterina Andronescu: „Vom modifica Legea Educației în acest sens”

Publicat

Clasa a IX-a va rămâne la liceu. Aceasta este declarația ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, care a menționat că dorește modificarea Legii potrivit căreia această clasă ar fi trecut la ciclul gimnazial, potrivit Mediafax.

Legea educației care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2011 prevede ca elevii care au intrat în clasa a V-a în anul scolar 2011-2012 ar trebui să stea în gimnaziu cinci ani, inclusiv în clasa a IX-a, astfel încât modificarea urma să aibă loc în 2015.

„Clasa a IX-a cred că trebuie să rămână la liceu. Liceul românesc are în tradiţie o durată de patru ani şi eu cred că trecerea clasei a IX-a la clasa gimnazială ar însemna un salt în jos imens la calitatea învăţământului şi nu cred că trebuie să-l facem. De aceea, acesta este unul din obiectivele pe care le avem atunci când vom modifica legea şi vrem să facem lucrul acesta cât mai curând”, a afirmat ministrul Ecaterina Andronescu.

„Actuala lege stabileşte ca din 2015 clasa a IX-a să treacă la şcoala gimnazială. Acest lucru ar fi pur şi simplu o abandonare a calităţii sistemului naţional de învăţământ. Vom corecta legea Educaţei şi vom lăsa clasa a IX-a în ciclul gimnazial, acolo unde mi se pare că îi este locul”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dsa

    duminică, 28.10.2012 at 19:51

    deci din cate inteleg din acest articol doamna aceasta respectabila crede ca trecerea clasei a IX-a in ciclul gimnazial ar insemna un salt in jos imens la calitatea invatamantului. si la sfarsit crede ca va corecta legea educatiti si va lasa clasa a IX-a in ciclul gimnazial. trebuie sa inteleg ca nu e bine dar totusi il lasam asa? frumoasa tara mai avem:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate