Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

CLASA PREGĂTITOARE 2016: MIERCURI începe a doua etapă de înscriere. LISTA copiilor din Alba admişi la şcoală şi locuri libere

Publicat


clasa pregatitoare

clasa pregatitoareMiercuri, 30 martie, începe a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017. În judeţul Alba, până acum, au fost admişi la şcoală în sesiunea de înscrieri din acest an 2.567 de copii, potrivit listelor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Comparativ, oferta şcolilor din judeţul Alba pentru anul şcolar 2016-2017 este de 164,25 clase pregătitoare, cu capacitate totală de 3067 locuri. Astfel, 83% dintre locurile la şcoală, în clasa pregătitoare au fost deja ocupate, au mai rămas 500 libere, însă reprezentanţii IŞJ Alba subliniază că niciul copil nu va rămâne neînscris la şcoală. Deja au fost suplimentate locurile cu 100, faţă de oferta iniţială, iar părinţii mai au timp să-şi înscrie copiii şi în etapa a doua sau, cel târziu, şi după această perioadă, în limitele capacităţii şcolilor.

Vezi lista cu numărul de clase și locuri alocate pentru clasa pregătitoare la unitățile școlare din județul Alba, în anul școlar 2016 – 2017.

Vezi AICI listele cu copiii admişi în anul şcolar 2016-2017, după prima etapă de înscrieri, din perioada 29 februarie – 18 martie.

Au mai rămas libere 42 de locuri pentru etapa a doua de înscrieri, majoritatea la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia (29), Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia (6), Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir (4) şi Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia (3).

Vezi AICI lista cu locurile repartizate şi cele rămase libere după prima etapă, în clase pregătitoare din judeţul Alba.

Anul trecut, au fost 173,25 de clase pregătitoare (mai mult cu 9 faţă de 2016-2017), cu o capacitate totală de 3.281 de locuri, iar după prima etapă erau înscrişi 2.679 de copii.

harta inscrieri pregatitoare etapa I_RO 2016A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 30 martie – 8 aprilie, urmând ca în data de 15 aprilie să fie afişate rezultatele finale.

Între 19 – 22 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după a doua etapă de înscriere.

Condițiile de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare

Elevii înscriși la școala de circumscripție vor urma automat cursurile la această școală. După ce au loc înscrierile la școlile la care elevii sunt arondați, pe locurile rămase libere va avea loc înscrierea copiilor care nu locuiesc în acele zone. Dacă numărul de cereri de înscriere din afara circumscripției este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale și specifice.

Criteriile generale de departajare:

a) existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului
b) existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți (este asimilat acestei situații cazul copilului care provine de la o casă de copii/centru de plasament/plasament familial)
c) existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte
d) existenţa unui frate/a unei surori înmatriculate în școala respectivă

Repartizarea copiilor se face în ordine descrescătoare a numărului de criterii generale cumulate de către fiecare copil: se repartizează la început copiii care îndeplinesc 3 criterii, apoi 2 și, în final, copiii care îndeplinesc un criteriu. În cazul în care mai mulți copii îndeplinesc un criteriu, ordinea de prioritate a criteriilor este de la a) la d).

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare școală și se aplică dacă sunt mai mulți copii înscriși decât locuri libere, după ce criteriile generale au fost aplicate. Excepție la ordinea de aplicare a criteriilor generale și specifice pot face școlile cu predare în limba unei minorități naționale, dacă stabilesc printre criteriile specifice cunoașterea limbii de predare; în acest caz, criteriul cunoașterii limbii de predare poate fi aplicat înaintea criteriilor generale.

CALENDARUL înscrierilor în învăţământul primar 2016-2017

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

30 martie – 8 aprilie 2016: Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul școlii aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate de părinți pentru etapa a doua

15 aprilie 2016: Afișarea la sediul fiecărei școli a listelor finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare

18-22 aprilie 2016: Soluționarea de către inspectoratele școlare a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo școală.

Vezi integral: Metodologie Înscriere Învăţământ Primar 2016


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 2.109 cazuri de coronavirus în România. Măsurile luate de autorități. Ordonanțele militare 5 și 6, integral

Publicat

coronavirus

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni seara, că în România s-au înregistrat 2.109 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 (până la ora 20.00), din care 593 în municipiul Suceava. „Referitor la situația generală în țară, raportul Centrului național de conducere și coordonare a intervenției, de la ora 20.00, arată că la acest moment sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Suceava și alte 8 comune intră în CARANTINĂ. Au aproape 600 de cazuri de COVID-19. A fost adoptată Ordonanța Militară nr. 6

Publicat

Ministrul Marcel Vela a anunțat, luni seara, că municipiul Suceava și zona limitrofă intră în carantină. A fost adoptată Ordonanța Militară nr. 6. Potrivit secretarului de stat Raed Rafat, în România au fost înregistrate 2.109 cazuri de COVID-19, iar 593 dintre acestea sunt în Suceava. ”Este o situație complexă si trebuie analizată punctual și național. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Peste 2000 de cazuri COVID-19 în România. Ordonanțele Militare 5 și 6. Declarații Marcel Vela, Raed Arafat

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut declarații de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, luni seara. Raed Arafat a precizat că au fost confirmate 2.109 cazuri confirmate de COVID-19, din care 593 la Suceava. UPDATE: A fost adoptată și Ordonanța Militară nr. 6. Municipiul Suceava […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Încă 13 DECESE, din cauza coronavirus în România. Numărul total urcă la 65

Publicat

Au fost înregistrate alte 13 decese din cauza noului coronavirus în România. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toate cazurile sunt pacienți de la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Numărul total al deceselor la nivel național ajunge la 65. ”Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus. Toate cele 13 persoane […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate