Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CLASA PREGĂTITOARE: A început a doua etapă de înscriere. Peste 500 de locuri rămase libere în şcolile din judeţul Alba

Publicat

Începând de marți, 25 martie și până vineri, 4 aprilie, părinții ai căror copii nu au fost înscriși în clasa pregătitoare sau care nu au prins un loc în unitatea de învățământ vor avea ocazia să depună încă o cerere. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va finaliza în data de 18 aprilie.

În intervalul 25 martie – 4 aprilie vor fi depuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Pe 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Apoi, în intervalul 14 – 18 aprilie, vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

După prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, în Alba, au fost admise 99,4% dintre cererile depuse. Faţă de cele 3.163 locuri aprobate iniţial, au mai fost puse la dispoziţie alte 88 de locuri, ajungându-se la un total de 3.251. În prima etapă de înscriere au fost ocupate 2.681 de locuri şi au rămas libere 547 (17,9%).

Calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I

În perioada 24 februarie-14 martie au fost depuse cererile de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie, iar în perioada 25 martie – 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât unitatea de circumscripţie.

În 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listelor finale cu copiii înscrişi în clasa I.

Calendarul înscrierilor:

25 martie – 4 aprilie – a doua etapă: părinţii care nu şi-au putut înscrie copiii în prima etapă depun cereri la secretariatul şcolii din eşalonul doi de opţiuni exprimate în fişa iniţială de înscriere

7-10 aprilie – procesarea cererilor pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor rămase libere

11 aprilie – afişarea în şcoli a listelor finale ale copiilor înscrişi, atât în clasa pregătitoare, cât şi în clasa I

14-18 aprilie – soluţionarea cazurilor copiilor rămaşi neînscrişi

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax