Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CLASA PREGĂTITOARE: A început prima etapă de înscriere. Vor fi procesate cele peste 2.600 de cereri completate de părinţii din Alba

clasa pregatitoare

Publicat

Luni, 17 martie, a început prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei. Comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar dă startul procesării cererilor-tip, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru. Până în 20 martie, vor fi procesate la nivelul şcolilor cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât cea de circumscripţie, pentru locurile rămase libere. Până vineri, 14 martie, la ora 20.00, în judeţul Alba părinţii au completat 2.698 de cereri.

Pe 21 martie are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

În perioada 21 – 22 martie, unităţile de învăţământ vor afişa lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

La nivel național au fost înregistrate 172.664 de cereri, din care 136.700 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2014 şi 35.964 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2014.

Potrivit CALENDARULUI înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014 – 2015 anunţat de Ministerul Educaţiei, părinţii au putut completa online sau la şcoli cererile tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare sau clasa I, până în 14 martie. Listele finale vor fi făcute publice în 11 aprilie.

Părinţii au avut acces la informaţii despre posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala şi posibilitatea organizării programului “Şcoală după şcoală” şi la fotografii ale spaţiului în care se desfăşoară activitatea la clasa pregătitoare.

De asemenea, a fost disponibil programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, care poate fi solicitat de părinţi în vederea înscrierii, fiind prezentate şi unităţile/ instituţiile în care se realizează evaluarea. În perioada 18 februarie – 12 martie a fost realizată evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare are loc din 24 martie

În intervalul 25 martie – 4 aprilie vor fi despuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Pe 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Apoi, în intervalul 14 – 18 aprilie, vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I

În perioada 24 februarie- 14 martie au fost depuse cererile de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie, iar în perioada 25 martie – 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât unitatea de circumscripţie.

În 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

În județul Alba, pentru anul școlar 2014-2015, 3.145 de elevi sunt așteptați să se înscrie în clasa pregătitoare și clasa I, iar pentru ei sunt pregătite 170 de clase.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax