Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu. Precizări secretar de stat Ministerul Educației

Publicat

Clasele de școală profesională ar putea fi transformate în clase pentru liceu, pentru a avea loc elevii nerepartizați. Asta dacă inspectoratele școlare vor face solicitări în acest sens.

„Am cerut o situație la nivel național și, într-adevăr, sunt și copii nerepartizați, dar sunt și locuri neocupate. Majoritatea locurilor neocupate sunt la clase de învățământ profesional.

Dacă în cadrul inspectoratului școlar se va face o analiză și vor considera transformarea claselor neocupate din învățământul profesional în clase de învățământ tehnic și ne vor propune modificarea planului de școlarizare prin trecerea unei clase de la profesional la teorectic, noi aprobăm”, a spus secretarul de stat din Ministerul Educației, Luminița Barcari, potrivit stiriedu.ro.

„Așteptăm din partea inspectoratelor propunerile. Eu le-aș sugera colegilor să analizeze cu multă atenție acest lucru, pentru că într-adevăr sunt copii cu note de 8 și 9 care ar trebui să fie la învățămțântul liceul, și nu profesional, dacă ei își doresc acest lucru”, a arătat Luminița Barcari.

Reamintim că în județul Alba au rămas nerepartizați la liceu 280 de elevi, potrivit datelor transmise de IȘJ. Aceștia nu au prins loc la liceu, fie pentru că nu au completat suficiente opţiuni ori nu au avut media necesară, potrivit sursei citate. După repartizarea computerizată, mai sunt doar 2 locuri neocupate, la Liceul German Sebeș. Însă situația va fi actualizată cu locurile rămase libere la liceele profesionale sau în sistem dual.

sursă: edupedu.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax