Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci, deputat de Alba: „Olguța Vasilescu a confiscat jumătate din majorarea punctului de pensie”

Publicat

claudiu racuci

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci susţine că ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, „a confiscat jumătate din majorarea punctului de pensie” şi că „profesorii au fost umiliți pentru a patra oară într-un an”. Într-un comunicat, politicianul se referă la scăderea salariilor pentru angajaţi din sectorul public şi la întârzierea plăţii salariilor pentru profesori, dar şi la majorarea anunţată a pensiilor.

„PSD și ALDE au promis o viață mai bună pentru pensionari și angajați. Au promis lapte și miere, iar acum vedem realitatea crudă în față! Salariile scad cu până la 40% pentru angajații din sectorul public, iar pentru cei din privat, Dumnezeu cu mila! Săptămâna viitoare ar fi trebuit să se plătească salariile profesorilor. Înțeleg că pentru a doua lună consecutiv dascălii nu vor lua leafa la timp! Mai mult decât atât, leafa nu va fi mai mare, ci mai mică pentru mulți profesori. Dascălii cu normă parțială sau personalul auxiliar din școli chiar vor trebui să aducă bani de acasă, pentru că leafa e mai mică decât impozitele la stat! Credeți că le pasă celor din PSD și ALDE că profesorii au familii, copii, rate la bancă sau facturi de plătit!? Nu le pasă, ci își bat joc!

Olguța Vasilescu, ministrul care minte cum respiră, a promis ca nu scade niciun salariu și că pensiile vor crește la timp. Acum aflăm că la aproape jumătate dintre angajați li se taie lefurile. La fel de grav este faptul că Olguța Vasilescu a confiscat, fără să clipească jumătate, din majorare punctului de pensie la care erau îndreptățiți pensionarii. Punctul de pensie trebuia să crească cu minimum 10% de la 1 ianuarie 2018! Acum, în februarie, pensionarii trebuiau să primească o pensie majorată care să acopere măcar creșterea de prețuri! Așa spune legea și legea nu-i opțională. Legea e obligatorie! Majorarea pensiei nu va veni, însă alimentele s-au scumpit deja cu aproape 20% în ultimul an și continuă să se scumpească!

PSD și ALDE calcă legea în picioare! Au promis o majorare a punctului de pensie abia de la jumătatea anului! Prin aceasta Guvernul a confiscat jumătate din majorarea prevăzută de lege! Pentru un pensionar care avea în decembrie o pensie de 1.000 de lei, Guvernul i-a luat din buzunar peste 600 de lei numai în prima parte a anului 2018!

Ca membru al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților, am întrebat-o pe doamna Olguța Vasilescu de ce nu respectă legea! La această întrebare Olguța Vasilescu a repetat obsesiv ”dacă am fi respectat legea ….” sau ”nu puteam să respectăm legea”, de parcă respectarea legii ar fi opțională! Eu am crezut că nu aud bine! Însă, a spus-o de atâtea ori, încât m-am lămurit că, pentru doamna Olguța Vasilescu, legea e opțională … adică o respectă când are chef! Alo! Se aude și la PSD? Legea e lege, nu o respecți dacă îți convine și o calci în picioare dacă nu ai chef!

Dragnea poate să mai schimbe încă 5 prim-miniștri și 5 program de guvernare, căci deviza PSD-ALDE va fi aceeași: bătaie de joc față de salariați și pensionari! Așadar, nu există nici o speranță că aceștia vor aduce vreodată bunăstare pentru români!”, transmite deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax