Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba: „Bugetul rușinii naționale trebuie corectat urgent în Parlament”

Publicat

claudiu racuci

Caludiu Răcuci, deputat PNL de Alba, susţine că bugetul de stat trebuie corectat și „reașezat pe baze corecte”, precizând că „PSD-ALDE l-au falsificat” şi din această cauză „România riscă să intre în recesiune”.

„Președintele nu putea fi părtaș la falsificarea bugetului de stat. Singurii vinovați pentru situația gravă în care ne aflăm e PSD-ALDE care în ciuda solicitărilor repetate ale PNL de a prezenta proiectul bugetului de stat, l-au adoptat cu 3 luni întârziere.

PSD-ALDE au falsificat bugetul de stat și din această cauză România riscă să intre în recesiune. Bugetul PSD-ALDE se bazează pe o creștere economică nerealistă de 5,5% în condițiile în care anul trecut au prognozat o creștere de 6,1% și au încheiat 2018 cu 4,1% iar pentru 2019, Comisia Europeană estimează 3,8%. Inflația, în 2018 au prognozat 3,7% și la final de an a fost 4,6% iar pentru 2019 mizează pe o creștere a prețurilor doar de 2,8%.

Bugetul PSD-ALDE pe 2019 este un buget care nu clădește nimic: niciun spital, cum sunt spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova, și niciun tronson de autostradă important, cum sunt tronsoanele de autostradă Tg. Mureș-Iași-Ungheni, tronsoanele de autostradă Sibiu-Pitești, tronsonul de autostradă de centură a Bucureștiului, tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov.

Guvernul PSD-ALDE taie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor împiedicând creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9% și amânând creșterea pensiilor pentru data de 1 septembrie, cu o creștere de 15%, ceea ce înseamnă că fiecare pensionar va pierde în acest an o treime din creșterea la care avea dreptul în cursul anului 2019.

Guvernul PSD-ALDE nu are nicio scuză pentru amânarea majorării alocațiilor pentru copii de la 1 martie, ci pur și simplu vor să tergiverseze majorarea alocațiilor. Amendamentul Partidului Național Liberal pentru majorarea alocaților adoptat de Parlament este ”bătut în cuie” și trebuie aplicat imediat de Guvern prin modificarea OUG 9/2019 astfel încât alocațiile să crească începând cu această lună.

De accea, bugetul de stat trebuie corectat și reașezat pe baze corecte”, transmite Claudiu-Vasile Răcuci, deputat PNL de Alba, într-un comunicat de presă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Zone de agrement în Cetatea Alba Carolina şi pe malul râului Mureş

Publicat

sedinta CL Alba Iulia

Consilierii locali din Alba Iulia sunt convocaţi vineri, 22 martie, de la ora 13.00, în şedinţă extraordinară, cu şapte proiecte pe ordinea de zi. Au de probat bugetul pe 2019, amenajarea zonei de agrement și debarcader pe râul Mureș în municipiul Alba Iulia şi alte proiecte. Ordinea de zi: 1. Aprobarea execuției bugetului general de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Halterofil la 13 ani. Robert Năstase, sportiv la CS Unirea Alba Iulia, pe podium la Campionatul Național

Publicat

Robert Nastase

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut primele clasări pe podium din acest an, prin sportivul Robert Ionuț Năstase, la Campionatul Național de Haltere și Cupa României de Juniori 1. Ionuț Robert Năstase a obținut trei locuri trei la Campionatul Național (la probele smuls, aruncat și total), respectiv un loc trei la Cupa României […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA: Dezastrul dintre Zlatna și Trâmpoiele. ”Drum public, pericol public”

Publicat

zlatna

Drumul dintre Zlatna și Trâmpoiele este un pericol real pentru participanții la trafic, ne-a semnalat un cititor Alba24. Carosabilul a crăpat pe lungimea drumului, craterele formate fiind imense. Mașinile circulă cu mare dificultate, mai ales pe timpul nopții. ”Drum public, pericol public. Drumul care duce de la Zlatna la Trâmpoiele o ia la vale de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Acțiune a jandarmilor de ecologizare pe malul râului Ampoi la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Publicat

actiune ecologizare ampoi jandarmi

Jandarmii din Alba au desfășurat vineri, 22 martie, o acțiune de ecologizare la Alba Iulia, pe malul râului Ampoi. Aceștia au vrut să atragă atenția asupra importanței menținerii unui mediu curat, cu atât mai mult a surselor de apă. Acțiunea a început vineri, 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, în jurul orei 10:30. La […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate