Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba: „Bugetul rușinii naționale trebuie corectat urgent în Parlament”

Publicat

claudiu racuci

Caludiu Răcuci, deputat PNL de Alba, susţine că bugetul de stat trebuie corectat și „reașezat pe baze corecte”, precizând că „PSD-ALDE l-au falsificat” şi din această cauză „România riscă să intre în recesiune”.

„Președintele nu putea fi părtaș la falsificarea bugetului de stat. Singurii vinovați pentru situația gravă în care ne aflăm e PSD-ALDE care în ciuda solicitărilor repetate ale PNL de a prezenta proiectul bugetului de stat, l-au adoptat cu 3 luni întârziere.

PSD-ALDE au falsificat bugetul de stat și din această cauză România riscă să intre în recesiune. Bugetul PSD-ALDE se bazează pe o creștere economică nerealistă de 5,5% în condițiile în care anul trecut au prognozat o creștere de 6,1% și au încheiat 2018 cu 4,1% iar pentru 2019, Comisia Europeană estimează 3,8%. Inflația, în 2018 au prognozat 3,7% și la final de an a fost 4,6% iar pentru 2019 mizează pe o creștere a prețurilor doar de 2,8%.

Bugetul PSD-ALDE pe 2019 este un buget care nu clădește nimic: niciun spital, cum sunt spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova, și niciun tronson de autostradă important, cum sunt tronsoanele de autostradă Tg. Mureș-Iași-Ungheni, tronsoanele de autostradă Sibiu-Pitești, tronsonul de autostradă de centură a Bucureștiului, tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov.

Guvernul PSD-ALDE taie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor împiedicând creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9% și amânând creșterea pensiilor pentru data de 1 septembrie, cu o creștere de 15%, ceea ce înseamnă că fiecare pensionar va pierde în acest an o treime din creșterea la care avea dreptul în cursul anului 2019.

Guvernul PSD-ALDE nu are nicio scuză pentru amânarea majorării alocațiilor pentru copii de la 1 martie, ci pur și simplu vor să tergiverseze majorarea alocațiilor. Amendamentul Partidului Național Liberal pentru majorarea alocaților adoptat de Parlament este ”bătut în cuie” și trebuie aplicat imediat de Guvern prin modificarea OUG 9/2019 astfel încât alocațiile să crească începând cu această lună.

De accea, bugetul de stat trebuie corectat și reașezat pe baze corecte”, transmite Claudiu-Vasile Răcuci, deputat PNL de Alba, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax