Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba: „Bugetul rușinii naționale trebuie corectat urgent în Parlament”

Publicat

claudiu racuci

Caludiu Răcuci, deputat PNL de Alba, susţine că bugetul de stat trebuie corectat și „reașezat pe baze corecte”, precizând că „PSD-ALDE l-au falsificat” şi din această cauză „România riscă să intre în recesiune”.

„Președintele nu putea fi părtaș la falsificarea bugetului de stat. Singurii vinovați pentru situația gravă în care ne aflăm e PSD-ALDE care în ciuda solicitărilor repetate ale PNL de a prezenta proiectul bugetului de stat, l-au adoptat cu 3 luni întârziere.

PSD-ALDE au falsificat bugetul de stat și din această cauză România riscă să intre în recesiune. Bugetul PSD-ALDE se bazează pe o creștere economică nerealistă de 5,5% în condițiile în care anul trecut au prognozat o creștere de 6,1% și au încheiat 2018 cu 4,1% iar pentru 2019, Comisia Europeană estimează 3,8%. Inflația, în 2018 au prognozat 3,7% și la final de an a fost 4,6% iar pentru 2019 mizează pe o creștere a prețurilor doar de 2,8%.

Bugetul PSD-ALDE pe 2019 este un buget care nu clădește nimic: niciun spital, cum sunt spitalele regionale de la Iași, Cluj și Craiova, și niciun tronson de autostradă important, cum sunt tronsoanele de autostradă Tg. Mureș-Iași-Ungheni, tronsoanele de autostradă Sibiu-Pitești, tronsonul de autostradă de centură a Bucureștiului, tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov.

Guvernul PSD-ALDE taie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pensiile românilor împiedicând creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9% și amânând creșterea pensiilor pentru data de 1 septembrie, cu o creștere de 15%, ceea ce înseamnă că fiecare pensionar va pierde în acest an o treime din creșterea la care avea dreptul în cursul anului 2019.

Guvernul PSD-ALDE nu are nicio scuză pentru amânarea majorării alocațiilor pentru copii de la 1 martie, ci pur și simplu vor să tergiverseze majorarea alocațiilor. Amendamentul Partidului Național Liberal pentru majorarea alocaților adoptat de Parlament este ”bătut în cuie” și trebuie aplicat imediat de Guvern prin modificarea OUG 9/2019 astfel încât alocațiile să crească începând cu această lună.

De accea, bugetul de stat trebuie corectat și reașezat pe baze corecte”, transmite Claudiu-Vasile Răcuci, deputat PNL de Alba, într-un comunicat de presă.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: A început programul ”Rabla” la electrocasnice. Echipamentele eligibile și procedura de obținere a voucherelor

Publicat

electrocasnice

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a lansat oficial. De astăzi, puteți solicita vouchere pe siteul Ministerului Mediului. Potrivit noului ghid, publicat de Ministerul Mediului, programul cuprinde acum mai multe tipuri de electrocasnice, faţă de cele trei de anul trecut. Aşadar, românii vor putea lua vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase. Iar fondurile pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

VIDEO: Podul de 100 de ani de la Câmpeni. Spoială peste rugina timpului, în cinstea vizitei familiei regale în Apuseni

Publicat

pod campeni

Podul de fier care traversează Arieșul în Câmpeni și face legătura cu partea industrială a orașului s-a degradat și este un real pericol pentru cei care îl trec zilnic cu camioane de mare tonaj, dar și cu autoturisme. Grinzile de metal au ruginit și s-au șubrezit. Potrivit primarului din Câmpeni, Călin Andreș, administraţia locală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Marcel Iureș la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. Îndrăgostit de Cetate, contrariat de Monumentul Unirii

Publicat

Marcel Iureș joacă vineri seară în ”Moș Nichifor”, o nouă adaptare a poveștilor lui Ion Creangă, marca Alexandru Dabija. Prezent astăzi la o întâlnire cu jurnaliștii și cu publicul său, marele actor a povestit cât de mult îi place la Alba Iulia. A spus că s-a plimbat prin Cetate alături de fiul său, unde i […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Se înlocuiesc semafoarele la intersecția OMW – Stadion din Alba Iulia. Trafic îngreunat

Publicat

Trafic rutier este îngreunat vineri, în intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989, Bulevardul Republicii și strada Calea Moților din Alba Iulia. Muncitorii înlocuiesc semaforul vechi cu unul nou. Semaforul a fost scos din funcțiune încă de joi. Până la finalizarea lucrărilor, circulația rutieră este dirijată de polițiști. Reamintim faptul că în urmă cu două luni, unul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate