Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba: Raport de activitate, după primul an de mandat ca parlamentar

Publicat

claudiu racuci

La un an după ce a fost ales deputat, Claudiu Răcuci şi-a prezentat raportul de activitate, punctând contribuţia sa în procesul legislativ.

„În data de 21 decembrie 2017 s-a împlinit un an de când cetăţenii au decis ca eu, Claudiu Răcuci, să-i reprezint cu demnitate ca deputat în Parlamentul României.

Trebuie să recunosc faptul că activitatea din Parlament nu este nici pe departe aşa cum mi-am imaginat-o eu înainte să fiu ales şi nici cum se vede la televizor. Opoziţia, din păcate, nu are nici un cuvânt de spus, iar tăvălugul majorităţii parlamentare mătură orice proiect care nu este în interesul personal al liderilor lor. Marea mea dezamăgire este legată de faptul că, deşi există şi parlamentari oneşti în rândul celor de la PSD şi ALDE, aceştia nu ies din „linia” partidului, chiar dacă unele proiecte dezbătute în Parlament ar fi în avantajul românilor. Cred că acest lucru este piedica principală pentru care România nu progresează.

Deşi pentru unii acest prim an de mandat înseamnă timp puţin, pentru alţii destul de mult, trebuie să spun că activitatea mea parlamentară poate fi exprimată deja în următoarele cifre: am semnat şi susţinut 4 moţiuni, dintre care 2 de cenzură şi 2 moţiuni simple asupra a două sectoare care se află în agonie: sănătatea şi infrastructura; am avut 26 de intervenţii în plenul Camerei Deputaţilor; am adresat nu mai puţin de 56 de întrebări şi interpelări miniştrilor, pe probleme foarte importante din societatea românească; am iniţiat singur sau împreună cu deputaţi şi senatori PNL 33 de iniţiative parlamentare, dintre care aş aminti numai câteva: am propus un regim fiscal special pentru stimularea muncii pentru angajaţii care efectuează ore suplimentare; am propus instaurarea respectului pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, în sensul în care să nu mai fie umilite să stea la cozi pentru a-şi demonstra handicapul, ci comisia de evaluare să se deplaseze la domiciliul acestora; am propus ca toţi angajaţii din sectorul public care deţin titlul ştiinţific de doctor să fie îndreptăţiţi să primească indemnizaţia prevăzută de Legea salarizării; am iniţiat proiecte în domeniul impozitelor şi taxelor locale, pentru ca administraţiile locale să aibă o mai mare autonomie financiară şi multe alte proiecte pe care eu le consider utile pentru societatea românească.

Chiar dacă merg săptămânal la Bucureşti, am stat tot timpul aproape de cetăţeni, alături de care am încercat să construiesc proiectele şi să rezolv probleme, potrivit competenţei mele. Multe probleme am reuşit să le rezolv, la altele mai am încă mult de muncit. Am activat aproape toată viaţa în mediul privat şi acolo exista o vorbă – nu există nu se poate, mai ales dacă la finalul efortului poţi să faci mai bună viaţa oamenilor. Trebuie să adaug faptul că, o parte a activităţii mele în Parlament nu este foarte cunoscută, nici nu este foarte vizibilă, deoarece ea are loc în comisiile permanente.

Astfel, în comisii am încercat să aduc un plus de valoare actelor normative, formulând zeci de amendamente, adică propuneri de ameliorare a actelor normative. Unele au fost acceptate, altele respinse, nu pentru că nu ar fi fost bune, ci pentru că erau propuse de mine, de un parlamentar din opoziţie. Şi la construcţiile bugetare anuale m-am străduit să cuprind între planurile investiţionale ale Ministerului Transporturilor reabilitarea mai multor tronsoane de drumuri naţionale, precum şi finanţarea lucrărilor la un obiectiv, pe care eu îl consider extrem de important pentru Judeţul Alba, fiind vorba despre varianta ocolitoare a Municipiului Blaj. Chiar dacă Guvernul se face că face şi continuă să promită, eu nu voi ceda şi voi insista, pe toate căile, să scoatem camioanele şi traficul greu din municipiu.

Prin activitatea mea, nu cred că am dezamăgit nici un alegător care mi-a acordat încrederea în anul 2016. În luna ianuarie voi reveni şi voi informa cetăţenii cu privire la noile mele proiecte legislative, atât în domeniul educaţiei, mediului de afaceri sau al investiţiilor publice şi private. Miza cea mai mare a mandatului meu este aceea de a convinge cât mai mulţi parlamentari, de la toate partidele politice parlamentare, că România şi românii au nevoie de consens pe temele majore pentru societate şi că soluţiile la problemele reale ale românilor nu trebuie să se împiedice în culoarea politică a celui care propune o soluţie mai bună”,  a declarat deputatul PNL de Alba Claudiu Vasile Răcuci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax