Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci: ”După atâția ani de promisiuni ale PSD, Guvernul liberal reabilitează școlile fără spații sanitare decente”

Publicat

racuci

Deputatul PNL Claudiu Răcuci salută decizia Guvernului PNL care, în ultima ședință de guvern, a aprobat alocarea sumei de 31 de milioane de lei pentru construirea a peste 370 de grupuri sanitare în școlile care au toaletele necorespunzătoare. Acesta a transmis o declarație de presă pe acest subiect. 

„Sub guvernele PSD s-a promis mult și nu s-a făcut mai nimic! La fiecare început de an școlar, principalele informații legate de sistemul școlar erau legate de inventarierea numărului de școli care au toaletele în spatele curții sau nu au apă curentă, de numărul de copii care încep școala fără manuale noi sau de miile de cadre didactice care intră la catedră ca suplinitori.

Guvernul PNL, deși trebuie să gestioneze una dintre cele mai grele crize sanitare și economice din ultimele decenii, a găsit resursele financiare pentru a susține investițiile în școlile fără toalete și apă curentă.

Astfel, au fost alocate deja 31 de milioane de lei pentru 370 de școli, din care 17 milioane lei pentru continuarea lucrărilor începute anul trecut și 14,26 milioane lei pentru demararea lucrărilor la grupuri sanitare noi și urmează în scurt timp să se aloce noi resurse pentru alte 350 de școli.

În ceea ce privește problema manualelor școlare, Guvernul PNL reușește să-i pună capăt după atâția ani de zile de bătaie de joc la adresa elevilor și cadrelor didactice și, mai mult decât atât, de la toamnă va fi operațională și o bibliotecă virtuală, cu resurse educaționale deschise pentru toți elevii și profesorii.

Pentru că PSD nu se dezminte și continuă să facă rău educației chiar și acum, au blocat dintr-un populism inexplicabil examenul de titularizare în învățământ, pe perioada stării de urgență.

Am încrederea că Guvernul va reuși să treacă și peste această piedică pusă de PSD și de la toamnă să avem în școli tot mai mulți profesori titulari, bine pregătiți. PNL construiește în educație, chiar dacă PSD se opune cu toate forțele ca să avem un învățământ performant!”, transmite Claudiu Răcuci, deputat PNL, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax