Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci: „Pe 1 octombrie închidem România? Termenul din Legea nr.146/2017 expiră sâmbătă, iar Guvernul Tudose tace, pentru că este vinovat!”


Publicat

claudiu racuciClaudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, avertizează asupra faptului că data limită prevăzută în Legea nr. 146/2017, prin care s-a prorogat termenul din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, va expira sâmbătă, 30 septembrie, iar mai mult de jumătate dintre instituţiile publice şi agenţii economici ar trebui să-şi sisteze activitatea sau să aştepte sancţiunile legale.

„După aproape doi ani de când ne-am „deşteptat” şi am conştientizat cu toţii că instituţiile trebuie să fie adaptate corespunzător pentru a asigura protecţia cetăţenilor împotriva incendiilor, constatăm că mai puţin de jumătate dintre acestea îndeplinesc condiţiile legale pentru autorizare şi mai puţine au obţinut autorizaţiile. În ceea ce priveşte instituţiile publice, această situaţie are o cauză simplă şi precisă! Guvernul a obligat instituţiile să se conformeze standardelor, însă nu le-a dartşi banii necesari pentru a face investiţiile. Aşa se face că mii de şcoli, zeci de spitale şi aproape toate clădirile administraţiilor publice centrale şi locale, chiar şi muzee, nu au obţinut încă autorizaţiile de funcţionare. Dacă este să vorbim despre agenţii economici, atunci ştim cu toţii că pentru firmele mari, conformarea a fost destul de simplă, pentru că au resurse financiare şi, oricum, ele veneau cu un asemenea know how din străinătate. Problemele mari au fost întâmpinate de agenţii economici mici şi mijlocii! Pentru aceştia, investiţiile, chiar dacă au costat câteva mii de euro, au fost realizate, dar provocarea cea mai mare a fost să reuşească să ţină piept birocraţiei din instituţiile de autorizare.

Sâmbătă, 30 septembrie, expiră termenul pentru obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu. Ce facem, însă, după această dată? Închidem şcolile? Închidem spitalele? Închidem ţara? Sau iarăşi ne facem că nu ştim că avem o lege cu norme precise? Iar prorogă Guvernul termenul sau se face că nu ştie? Nu am auzim de la Guvernul Tudose nici o şoaptă în această chestiune, pentru că ştie că dacă nu ar fi tăiat banii pentru investiţiile publice programate în anul 2017, nu aveam nicidecum o asemenea situaţie” a declarat Claudiu-Vasile Răcuci, deputat PNL.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 1000 de kituri pentru testarea COVID-19, achiziționate de Primăria Alba Iulia

Publicat

Primăria Alba Iulia a început achiziționarea de kituri pentru testarea COVID-19. La solicitarea DSP Alba a fost achiziționat un prim lot pentru efectuarea de teste. Este vorba despre kituri pentru amplificare și pentru extracție în procedura de determinare a infectării cu SARS-COV-19. 

Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică al DSP Alba este singurul laborator din județ care efectuează analize COVID 19, vitale pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus.

Kiturile achiziționate sunt livrate în două tranșe: în cursul zilei de azi (8 aprilie) și în cursul zilei de mâine (9 aprilie). Ele vor permite efectuarea a 500 de reacții de amplificare și 500 reacții de extracție.

„În această perioadă în care consumabilele medicale aproape că au ajuns să valoreze greutatea lor în aur, dacă ne gândim la cât de greu sunt de găsit și cumpărat, să obținem testele în maxim 2 zile este aproape o minune. Eu așa o consider, pentru că văd utilitatea dincolo de cantitate. Și o percep ca pe vieți posibil salvate, în această luptă continuă și contra cronometru cu virusul”, a transmis Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia

Achiziția a fost derulată la solicitarea DSP Alba și cu acordul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alba Iulia. Valoarea totală a achiziției este de 46.400,00 lei + TVA. În cazul în care vor fi transmise solicitări ulterioare, Primăria municipiului Alba Iulia va achiziționa loturi suplimentare de testare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: Noile măsuri adoptate de guvernul Orban pentru combaterea crizei create de epidemia de coronavirus

Publicat

sorin bumb

Guvernul PNL continuă seria măsurilor menite să sprijine sistemul sanitar în lupta cu epidemia de coronavirus, precum și mediul economic. Astfel, în ultima ședință de guvern un pachet de măsuri în valoare de 3,9 miliarde de lei, bani proveniți din fonduri europene, a fost lansat pentru a sprijini sectorul de sănătate și asistență socială, a transmis într-un comunicat deputatul PNL Sorin Bumb.

„350 milioane euro merg către sănătate, fiind destinați unităților sanitare şi autoritățile publice locale care achiziționează echipamente medicale și echipamente de protecție medicală, putând fi cumpărate inclusiv spitale modulare şi containere de logistică medicală.

Au fost adoptate și prevederile care permit acordarea unui stimulent financiar personalului medical ce lucrează în condiții de risc, inclusiv personalului de pe ambulanță și personalului auxiliar care este direct implicat în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus. Astfel, circa 75.000 de oameni implicați în această luptă vor primi un stimulent financiar de 2.500 de lei brut, ce va fi impozitat cu doar 10%, la nivel de impozit pe venit.

Alți 30 de milioane de euro sunt alocați pentru finanțarea activității de puse de circa 1.000 de asistenți sociali și comunitari care oferă servicii de asistență la domiciliu pentru circa 100.000 de bătrâni care nu se pot deplasa de la domiciliu în această perioadă. Totodată, 170.000  de pachete cu produse de igienă personală vor fi distribuite de către Guvern celor aflați în carantină, copiilor din casele de copii și bătrânilor internați în cămine și centre de asistență.

În ceea ce privește sprijinirea mediului economic, 300 de milioane de euro din banii europeni merg către plata șomajului tehnic, această sumă urmând a fi suplimentată, la nevoie. Totodată, s-au alocat bani și pentru proiecte de reinserție profesională a românilor rămași fără serviciu.

Au fost aprobate și normele metodologice de aplicare a programului IMM Invest, prin care se pot accesa credite garantate de stat. Guvernul garantează credite pentru investiții și pentru asigurarea capi-talului de lucru. Dobânda pentru ambele produse este subvenționată integral, iar comisionul de administrare este zero. Garanția funcționează pentru 90% din credite în cazul creditelor până într-un milion de lei și de 80% pentru creditele de peste un milion. Guvernul a decis ca du-rata finanțărilor să fie de 10 ani pentru investiții și de 6 ani pentru capi-talul de lucru. Efectul de multiplicare în economie al acestor măsuri este estimat la aproximativ 70 de miliarde de lei. Plafonul de garantare a fost suplimentat cu 5 miliarde de lei.

Au intrat în vigoare și normele de aplicare a ordonanței prin care se amână plata ratelor la bănci, astfel că românii care au nevoie de acest instrument pot depune cererile în termen de 45 de zile. Cei care au restanțe, 1-2 rate, pot plăti aceste restanțe și apoi să facă cerere să li se amâne ratele. În plus, după cum a anunțat chiar astăzi Ministrul Finanțelor, cei care întâmpină probleme în procesul de amânare a ratelor, se pot adresa direct Guvernului prin portalul https://aici.gov.ro/ de unde cererile lor vor fi analizate direct de Ministerul de Finanțe”, a transmis deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb, vicepreședinte al Comisiei de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Plata amenzilor pentru încălcarea ordonanțelor militare poate fi făcută și prin ghiseul.ro. Precizări de la Poliția Română

Publicat

Poliția Română a anunțat că plata amenzilor pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare poate fi făcută și online, pe ghișeul.ro.

Trebuie completat un formular online, iar plata se face cu cardul.

  • intră pe: https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi/amenzi-anaf sau AICI
  • completează formularul online cu datele solicitate
  • efectuează plata cu cardul, în pagina securizată a procesatorului de plăți.

Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.690 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.923.477 de lei.

Citește și Câte persoane sunt în izolare și în carantină la nivelul județului Alba. Amenzi pentru cei ce nu respectă ordonanțele militare

În județul Alba, de la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 3.032 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.628.850 lei.

Vezi și Curg amenzile în Alba pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Numărul persoanelor aflate în carantină și izolare

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 și 70.000 de lei.

Citește și Amenzi de peste 400.000 de lei, date de autoritățile din Alba, în 24 de ore, pentru nerespectarea ordonanței militare

În funcție de gravitatea faptei, la sancțiuni pot fi aplicate măsurile complementare cum ar fi confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție, interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări și refacerea unor amenajări.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Jandarmii din Alba au ”împărțit” amenzi la Sebeș. Un bărbat sancționat cu 6.000 de lei

Publicat

Jandarmii din Alba, în ultimele două zile, au dat amenzi în valoare de 34.000 de lei, numai la Sebeș. De la declanșarea stării de urgență pe teritoriul României, jandarmii din județ, alături de polițiști, efectuează patrule pentru verificarea modului de aplicare a ordonanței militare.

La Sebeș, un bărbat de 31 de ani s-a ales cu 6.000 de lei amendă. Bărbatul era pe stradă, nu deținea declarație pe propria răspundere. Bărbatul este cunoscut pentru consumul de băuturi alcoolice, transmit reprezentanții Jandarmeriei.

Când a fost luat la control de jandarmi, acesta a început să facă scandal.

Pe toată perioadă stării de urgență, Inspectoratul de Jandarmi din Alba a suplimentat numărul de efective pe străzi.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate