Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci (PNL) – CCR este tot un fel de PSD. În numai un an a desființat toată lupta împotriva corupției! (P)

Publicat

r

Deputatul PNL Claudiu Răcuci spune că va propune cu ocazia revizuirii Constituției României un amendament prin care Curtea Constituțională să fie depolitizată, prin schimbarea modului de numire a judecătorilor:

„Nu am comentat niciodată deciziile Curții Constituționale, pentru că am crezut cu putere că această instanță veghează la binele societății românești și la respectarea supremației Constituției în sistemul nostru de drept. Nu m-am revoltat nici când unele decizii mi s-au părut injuste sau ilogice.

Însă, acum, după deciziile recente privind sistemul de justiție din România, Curtea Constituțională și-a pierdut toată credibilitatea. A reușit ceea ce nici PSD și nici ALDE nu au reușit în Parlament sau la Guvern, adică să dea o amnistie generală pentru faptele de corupție și să-i scape de pedepse pe cei care au prădat țara vreme de 30 de ani.

Toată munca de ani de zile a DNA și a celorlalte parchete a fost aruncată la coșul de gunoi, iar acum cei care au furat din banii publici ne râd în față, pentru că rămân și cu banii furați.

Judecătorii de la Curtea Constituțională vor avea pe conștiință liberarerea a sute de corupți și pierderi de zeci de miliarde de lei din prejudiciile aduse banilor publici.

Votul din plenul Curții Constituționale a arătat cât se poate de clar că acolo nu votează judecători, ci un altfel de politicieni, cu robe, care au în suflet partidele care i-au numit.

În toamna acestui an, când Parlamentul va lua în discuție proiectul PNL de revizuire a Constituției, voi propune modificarea modului în care sunt desemnați cei 9 judecători.

În primul rând, niciun judecător nu trebuie să fi făcut politică înainte de a fi numit judecător la CCR. Apoi, voi propune ca numirile să nu mai fie făcute de partidele politice sau de Parlament, ci o treime să fie numiți de Președintele României și două treimi de Înalta Curte de Casație și Justiție.”


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bărbați din Cugir și Luduș, cu dosare penale, după ce au condus fără permis

Publicat

Un bărbat din Cugir și un tânăr din Luduș s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiștii din Alba în timp ce conduceau autovehicule fără a deține permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, la data de 16 iulie 2019, în jurul orei 02,10, polițiștii Secției numărul 2 Poliție Rurală Vințu de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT rutier la Ghirbom. Două persoane au ajuns la spital, după ce două mașini s-au lovit

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un accident rutier s-a produs luni, pe raza localității Ghirbom. Două persoane au ajuns la spital, după ce o șoferiță nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga și a intrat cu mașina într-un autoturism care se afla în depășire.  Potrivit IPJ Alba, la data de 15 iulie 2019, în jurul orei 09:25, o femeie […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Agresor din Vințu de Jos, REȚINUT de polițiști. A lovit un tânăr din localitate și a provocat un scandal

Publicat

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Vințu de Jos a fost reținut de polițiști după ce a agresat un tânăr din localitate și a provocat un scandal. Polițiștii din Vințu de Jos l-au reținut pe un bărbat care, sâmbătă după-amiază, a agresat un alt bărbat și a provocat un scandal. Potrivit IPJ […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mănăstirea Râmeț, refăcută cu bani de la Guvern, după ce a fost afectată de incendiu

Publicat

Guvernul anunță că va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat  Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, județul Alba, unul dintre cele mai vechi așezăminte culturale din Transilvania. Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ca prin Compania Națională de Investiții, să înceapă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate