Connect with us
Publicitate

BLAJ

Claudiu Răcuci (PNL): PSD-ALDE au făcut bugetul praf. Impozitele mai mari au adus bani mai puțini la buget

Publicat

claudiu racuci

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză Guvernele PSD-ALDE de incompetență în formă continuată, deoarece au luat măsuri economice cu totul absurde, care au sufocat economia și mediul privat, care au generat majorări atificiale și accelerate ale prețurilor și care, culmea, nu au adus bani mai mulți la bugetul de stat, ci mai puțini:

Sincer să fiu, chiar l-am apreciat pe Victor Ponta atunci când a recunoscut singur că a greșit când a majorat din pix prețul carburanților, în anul 2013! Constatase singur prostia făcută, pentru că o dată cu prețul la carburanți au crescut și prețurile tuturor bunurilor de consum, iar veniturile la buget au înregistrat o scădere. Nu ne-am fi așteptat ca PSD să repete aceeași mare greșeală, dar, din septembrie 2017, supra-acciza s-a întors cu semnătura lui Mihai Tudose și a golit consistent din buzunarele tuturor românilor, angajați, pensionari și angajatori. Efectele acestei măsuri proaste s-au văzut nu numai în scăderea puterii de cumpărare a populației, ci și în bugetul de stat. Luni, 26 martie, Guvernul a făcut publice datele privind execuția bugetară după primele 2 luni din anul 2018. Banii încasați din accizele majorate sunt mai puțini cu un sfert de miliard de lei, mai precis cu 245 de milioane de lei, numai după primele 2 luni! Acum românii pot vedea cât se poate de clar ce înseamnă incompetența! Toată lumea a pierdut din această măsură: românii sunt cu buzunarul mai gol, agenții economici au fost loviți la costuri, pentru că produsele lor costă mai mult și nu le mai cumpără nimeni, iar bugetul de stat, în acest ritm, va pierde până la 1,5 miliarde de lei pe tot anul 2018. Și, de-ar fi fost numai aceasta singura măsură proastă și anti-economică luată de PSD poate că nu eram așa de critic. Însă mi-e greu să le mai țin inventarul cât de multe au fost și pare că fântâna de idei nocive și soluții proaste a coaliției PSD-ALDE nu seacă prea curând.

Cert este că nu putem spera la vremuri bune, atâta vreme cât bugetul a fost cocoșat cu tot felul de cheltuieli neacoperite de resurse financiare. Au promis nu numai majorări de pensii și salarii în acest an, ci și transferuri financiare mai mari de la Guvern către administrațiile publice local. Le-au spus primarilor să mărească salarii și apoi le-au spus să se descurce cu banii, pentru că de la Guvern nu primesc. Ce primărie își mai face iluzii că va mai primi resurse financiare bugetare suplimentare de la doamna Dăncilă? Deja deficitul bugetar a ajuns la 0,6% din PIB după numai două luni. Acest nivel se atingea prin august! Eu, personal, nu cred în miracole, cel puțin câtă vreme țara este guvernată de o gașcă de incompetenți PSD-ALDE, care, până acum, au făcut numai rău țării și standardului de viață al populației.”

Biroul de presă al deputatului PNL

Claudiu-Vasile RĂCUCI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax