Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci (PNL): „Reforma fiscală, de care nu se bucură nimeni, aduce prejudicii la nivel local”

Publicat

claudiu racuci

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci atrage atenţia asupra efectelor OUG 79/2017 şi reformei fiscale, de care “nu se bucură nimeni”.

“De la 1 ianuarie 2018, intră în vigoare o ordonanță nocivă, OUG nr. 79/2017 care modifică substanțial Codul fiscal și pe care Guvernul PSD-ALDE o laudă ca pe o mare ”revoluție fiscală”.

Astfel, de la 1 ianuarie, toată povara contribuțiilor este pusă pe umerii angajaților, fiind o simplă șmecherie prin care se mai anulează, încă o dată, creșterile de salarii pentru profesori, medici, funcționari sau militari. Pentru angajații din sectorul privat, această ordonanță înseamnă scăderi de venituri.

Tot de la 1 ianuarie și tot prin OUG 79 scade impozitul pe venit. Ar trebui să fie un prilej de bucurie, dar nu este deloc! Nimeni nu ajunge să se bucure de această relaxare fiscală! Agenții economici nu se bucură de ea, pentru că 80% dintre aceștia nu vor mai plăti impozit pe profit, ci impozit pe cifra de afaceri! Angajații, nici ei nu se bucură, pentru că transferul de contribuții le ia mai mult decât această relaxare fiscală.

Dacă bine nu face, atunci măcar rău să nu fi făcut această ordonanță! Ori, prin scăderea impozitului pe venit, administrațiile publice locale vor pierde 37% din această resursă financiară! Acest lucru va însemna zero investiții publice locale în anul 2018, adică nu vom avea nici școli renovate, nici străzi reparate, nici spitale mai curate. Această pierdere de venituri a administrațiilor locale, necompensată în nici un fel de Guvern, se va repercuta și asupra agenților economici mici și mijlocii, care nu vor avea lucrări de executat în domeniul public.

Și uite așa, o țară întreagă urăște ”revoluția fiscală” și nici un român nu se bucură de relaxarea fiscală. Mulți ar zice că e un paradox. Nu este un paradox! Asta se întâmplă când țara este condusă la mișto și numai prin șmecherii care să păcălească populația!”, transmite deputatul Claudiu Răcuci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax