Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci (PNL): „Reforma fiscală, de care nu se bucură nimeni, aduce prejudicii la nivel local”

Publicat


claudiu racuci

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci atrage atenţia asupra efectelor OUG 79/2017 şi reformei fiscale, de care “nu se bucură nimeni”.

“De la 1 ianuarie 2018, intră în vigoare o ordonanță nocivă, OUG nr. 79/2017 care modifică substanțial Codul fiscal și pe care Guvernul PSD-ALDE o laudă ca pe o mare ”revoluție fiscală”.

Astfel, de la 1 ianuarie, toată povara contribuțiilor este pusă pe umerii angajaților, fiind o simplă șmecherie prin care se mai anulează, încă o dată, creșterile de salarii pentru profesori, medici, funcționari sau militari. Pentru angajații din sectorul privat, această ordonanță înseamnă scăderi de venituri.

Tot de la 1 ianuarie și tot prin OUG 79 scade impozitul pe venit. Ar trebui să fie un prilej de bucurie, dar nu este deloc! Nimeni nu ajunge să se bucure de această relaxare fiscală! Agenții economici nu se bucură de ea, pentru că 80% dintre aceștia nu vor mai plăti impozit pe profit, ci impozit pe cifra de afaceri! Angajații, nici ei nu se bucură, pentru că transferul de contribuții le ia mai mult decât această relaxare fiscală.

Dacă bine nu face, atunci măcar rău să nu fi făcut această ordonanță! Ori, prin scăderea impozitului pe venit, administrațiile publice locale vor pierde 37% din această resursă financiară! Acest lucru va însemna zero investiții publice locale în anul 2018, adică nu vom avea nici școli renovate, nici străzi reparate, nici spitale mai curate. Această pierdere de venituri a administrațiilor locale, necompensată în nici un fel de Guvern, se va repercuta și asupra agenților economici mici și mijlocii, care nu vor avea lucrări de executat în domeniul public.

Și uite așa, o țară întreagă urăște ”revoluția fiscală” și nici un român nu se bucură de relaxarea fiscală. Mulți ar zice că e un paradox. Nu este un paradox! Asta se întâmplă când țara este condusă la mișto și numai prin șmecherii care să păcălească populația!”, transmite deputatul Claudiu Răcuci.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Zile superbe de toamnă, cu soare strălucitor, fără nori și fără ploi. Prognoza în săptămâna 14-20 octombrie

Publicat

De

Jumătatea lunii octombrie aduce o vreme superbă, cu temperaturi generoase. În această săptămână vom avea parte de soare strălucitor, fără ploi, iar maximele vor atinge 24 de grade Celsius. Minimele nu vor coborî mai jos de 5 grade Celsius. La munte, temperaturile minime nu vor coborî mai jos de 4 grade Celsius, iar maximele depășesc […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate