Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”: Claudiu Vulpe a părăsit arestul IPJ. Curtea de Apel a dispus eliberarea acestuia sub control judiciar

Publicat

Claudiu Vulpe, unul dintre inculpaţii din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” a părăsit luni arestul IPJ Alba. Fostul ofiţer de informaţii a fost eliberat de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, sub control judiciar, dar va fi cercetat în continuare pentru trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional. Decizia instanţei este definitivă.

Vă prezentăm comunicatul făcut public de Curtea de Apel Alba Iulia:

„Astăzi, 20.06.2011, s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia judecarea recursurilor declarate de inculpați în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul Prostituate pentru VIP-uri, împotriva încheierii pronunţate de Tribunalul Alba în data de 16.06.2011 în această cauză, prin care s-a menținut măsura arestării preventive pentru 7 inculpați și s-au respins cererile inculpaților de liberare provizorie sub control judiciar.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul şi cererea de liberare provizorie sub control judiciar a inculpatului Vulpe C. şi a respins recursurile celorlalţi inculpaţi.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul Vulpe C. va fi pus de îndată în libertate, iar ceilalţi 6 inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv.

În acest dosar au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba, în data de 10.02.2011 prin Rechizitoriul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Alba, 22 de inculpaţi, dintre care 11 în stare de arest preventiv.

În această cauză s-a dispus măsura arestării preventive pentru 12 persoane, majoritatea din Alba Iulia, cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: constituire, sprijinire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj etc.

Inculpatul Trifa A. este cercetat în stare de libertate din 16.12.2010 ca urmare a înlocuirii măsurii arestării preventive cu măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

În 24.03.2011 Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererile de liberare provizorie sub control judiciar ale inculpaților Șerpu P. și Muntean N.V și a dispus punerea în libertate provizorie a celor doi inculpați cu obligația de a nu părăsi țara și a respecta celelalte sarcini stabilite de instanță.

Pentru săvârşirea aceloraşi infracţiuni, cu privire la inculpatul Hancheş Raul Nicolae, a fost emis mandat de arestare în lipsă, pentru o durată de 30 de zile începând cu data prinderii sale. Cu privire la inculpaţii Trifa A., Sicoe S. şi Bălan A., dintre care ultimul aflat în stare de arest preventiv, Tribunalul Alba a dispus în data de 16.05.2011 disjungerea cauzei şi formarea dosarului penal nr. 6496/107/2011″.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax