Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Clement Negruţ, despre decizia în Parlament de LUNI privind cazul Elena Udrea: „Categoric votez pentru ridicarea imunității deputatului”

Publicat

udrea elena clement negrut Liderul PMP Alba, Clemenț Negruț a declarat pentru Alba24 că va vota pentru ridicarea imunității deputatului Elena Udrea. Acesta a declarat joi, în cadrul undei conferinţe de presă, că a renunţat la candidatura pentru conducerea partidului la nivel naţional pentru că se regăseşte în moţiunea „România implicată – PMP partidul schimbării” depusă de cel care îi va lua locul Elenei Udrea, deputatul  Eugen Tomac şi totodată nu este pregătit să lase încă organizaţia de la Alba.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, precizat că plenul se va pronunţa luni asupra asupra cererii de începere a urmăririi penale în cazul Udrea, unde există deja aviz pozitiv.

”O să votez așa cum am votat și până acum. Categoric votez pentru ridicarea imunității deputatului”, a declarat Clemenț Negruț pentru Alba24.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, după şedinţa Biroului Permanent, că plenul pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului Elena Udrea va avea loc luni, la ora 17.30, iar cele două cereri suplimentare, de arestare preventivă și de încuviințarea urmăririi penale, au fost trimise Comisiei juridice pentru rapoarte.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul ”Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul ”Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă – două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro ”pentru a-i rezolva problemele din justiţie”, se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax