Connect with us
Publicitate

POLITICA

Clement Negruț, despre Educaţie: Dascăli prost plătiți, instituții școlare slab dotate, lipsa de concordanță între ce se predă în școală și piața muncii

Publicat

„Incompetența și inconsecvența în activitatea acestui Guvern a scos elevii și studenții în stradă, nemulțumiți de subfinanțarea sistemului de învățământ” . Acestea au fost cuvintele deputatului Clement Negruț în cadrul unei conferințe de presă organizate joi la sediul PMP Alba.

După manifestaţiile din ultima perioadă ale elevilor și studenților pentru suplimentarea finanțării Educației, deputatul Clement Negruț a ieșit într-o conferință de presă cu declarații. Acesta este de părere că România are un sistem educațional ineficient, iar tinerii care reușesc să depășească acest sistem aleg să profeseze în străinătate.

La rândul său, președintele PMP Alba Iulia, Gheorghe Costinaș a precizat că protestele din ultima perioadă sunt o dovadă de spirit civic.

„Subfinanțarea educației duce la sincope în dezvoltarea resurselor umane, oameni care reprezintă viitorul României. Pe de altă parte sunt fericit că studenții au ieșit în stradă. Spiritul civic începe și la noi, să sperăm că nu este doar o văpaie”, a precizat liderul PMP Alba Iulia.

Negruț a menţionat că principalele probleme sunt „dascăli prost plătiți, instituții școlare slab dotate și lipsa de concordanță între ceea ce se predă în școală și piața muncii. Pe lângă asta, să ne reamintim Legea nr.250/2013, care descurajează puternic angajatorii în privința încadrării în muncă a absolvenților de liceu și facultate prin eliminarea acelei scutiri de la plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj. Avem așadar un sistem educațional cu serioase deficiențe, un serviciu public care scoate pe bandă rulantă absolvenți care au de înfruntat mari greutăți atunci când își caută loc de muncă. Tinerii care totuși reușesc să învingă toate inperfecțiunile acestui sistem și reușesc să obțină performanțe aleg în cele din urmă să profeseze în alte țări care le oferă perspective mai bune. ”

Acesta a mai precizat că o altă problemă ar fi cuantumul alocației pentru elevi care nu a mai crescut din anul 2009 și care în momentul de față este de 42 de lei, mai mică de 35 de ori decât în statele Uniunii Europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. th

    joi, 14.11.2013 at 21:59

    Situatia aceasta este neschimbata de ani buni…………Ciudat este faptul ca UNII numai acum o sesizeaza. BUNA DIMINEATA SOARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Hahaha

    duminică, 17.11.2013 at 23:57

    PDL a taiet 25% din salariile profesorilor cand tu erai mare pedelist ! Ai uitat ?
    Du-te , omule , la plimbare ca esti de-a dreptul caraghios !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax