Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cleopatra, Johnny Depp şi Charlie Chaplin, în mărime naturală la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Nu rataţi cele 38 de piese din ceară aduse special din Rusia

Publicat

Charlie Chaplin, Johnny Depp şi Cleopatra sunt doar câteva dintre figurinele de ceară care vor fi expuse vizitatorilor Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, în perioada 27 aprilie – 10 iunie. Piesele fac parte dintr-o colecţie de 1.500 de statuete, aparţinând Muzeului Figurilor de Ceară din St. Petersburg, Rusia.

Expoziţia găzduită de instituţia de cultură albaiuliană este intitulată „Mit, ficţiune şi realitate”, iar în cadrul acesteia vor fi prezentate 38 de figurine din ceară, reprezentări în mărime naturală ale unor artişti şi personalităţi cunoscute în lume.

De semnalat este că Muzeul Figurilor din Ceară din St. Petersburg (Rusia) este al doilea ca mărime, de acest profil, din lume, având o colecție de peste 1.500 de piese. Dar, spre deosebire de celelalte muzee, este specializat și în expoziții itinerante. Bazele muzeului au fost puse, conform unei frumoase tradiţii, de țarul Petru cel Mare, care, în 1705, a vizitat Țările de Jos și acolo, pentru prima oară, a văzut figuri de ceară. Nu întâmplător, cea mai veche figură a muzeului, care s-a păstrat până în prezent, a fost realizată în anul 1725 după masca mortuară a lui Petru cel Mare și poate fi văzută în prezent la Muzeul „Ermitaj” din St.Petersburg.
La Alba Iulia, dintre cele 38 de figurine de ceară care vor fi expuse, se remarcă cele ale lui Charlie Chaplin, căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp), Cleopatra, Albert Einstein sau ale ultimilor doi președinți ruși, Dimitri Medvedev și Vladimir Putin.
O figurină se realizează în aproximativ 2-3 luni, depinde de complexitatea sa, iar la ea lucrează o echipă de specialiști (istorici, sculptori, designeri, croitori, coafori). Ceara folosită la confecționarea lor este una specială, alcătuită 90% din ceară de albine, iar 10% dintr-un amestec special, care permite conservarea și păstrarea în timp a lucrării. De asemenea, ochii figurinelor sunt din sticlă, dinții din porțelan, iar părul este natural.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax