Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Clienții Mocăniței din Apuseni, AVERTIZAȚI că trenul trece printr-un cartier de rromi, pe afișul care anunță programul

Publicat

m

Călătorii care vor merge cu Mocănița în această primăvară prin Munții Apuseni sunt avertizați de organizatorii curselor că trenulețul ”trece printr-o comunitate de rromi”.

”Avertizăm călătorii noștri că trenul trece pe o distanță de 900 de metri printr-un cartier de Rromi” scrie pe afișul care anunță programul de circulație al trenului, postat pe facebook și distribuit inclusiv de primarul din Abrud, Nicolae Simina.

Situația a fost la fel și anul trecut. Potrivit siteului operatorului, călătorii au fost chiar obligați să confirme în scris înainte de cursă că sunt de acord să treacă prin cartierul respectiv. Este vorba despre o zonă aflată la periferia Abrudului. 

Curse reluate, ”probleme” vechi

Mocăniţa din Munții Apuseni, unul dintre simbolurile Ţării Moţilor, îşi va relua cursele regulate pentru turişti pe traseul Abrud – Câmpeni şi retur, de Paște și de 1 Mai 2019. Într-un afiș publicat recent pe Facebook, călătorii sunt însă „avertizați” că trenul trece printr-un cartier de rromi.

Un afiș ce conține detalii privind programul de circulație al mocăniței a fost publicat recent pe rețeaua de socializare Facebook, fiind distribuit și de către primarul din Abrud, Nicolae Simina.

„Avertizăm călătorii noștri că trenul trece pe o distanță de 900m prin un cartier de Rromi”, se precizează în afiș.

„Pe aceasta linia minunata circula locomotivele noastre incepand cu anul 2004. Din cauza anumitor obstacole pe linia putem oferi un program regulat doar cu un tren cu capacitate mica de 54 de locuri”, este mesajul transmis de proprietarii mocăniței, pe site-ul societății Calea Ferată Îngustă SRL.  

Reprezentanții operatorului au fost contactați prin intermediul contului de facebook, însă nu au răspuns.

Probleme, cât e linia de lungă

Proprietarii mocăniței semnalau în iunie 2018 mai multe probleme apărute pe linia de cale ferată îngustă, respectiv construcții ilegale care afectau gabaritul de liberă trecere și funinginea care deranja călătorii.

Trecerea prin cartierul de rromi era o altă ”problemă” semnalată. Pentru ”a putea vedea farmecul zonei” din mocăniță, turiștii erau obligați să confirme în scris, înainte de plecare, că nu se simt deranjați de funingine și de trecerea prin cartierul de rromi.

„Din pacate, nu am fost sprijiniti sa rezolvam problema cu constructiile ilegale in zona Rosia Montana care afecteaza gabaritul de libera trecere ale liniei. Din contra, se construieste in continuare. Datorita recenziilor legate de trecerea prin cartierul Rromilor si problemele cu funinginea care deranjeaza calatorii (nu putem sa folosim vagoane normale din cauza problemelor cu gabarit) am luat decizia ca in acest an nu vom mai circula pentru public dupa un program regulat pe aceasta linie.

Pentru grupuri organizate de peste 40 de persoane care va confirma in scris inainte de plecare ca nu se simt deranjati de funinginea si de trecerea prin cartierul Rromilor, va exista si in acest an o posibilitate de a vedea farmecul zonei din Mocanita”, explicau proprietarii mocăniței, în 12 iunie 2018.

Mai mulți turiști au postat recenzii negative pe pagina de Facebook „Mocănița Abrud”, reclamând funinginea sau trecerea prin cartierul de rromi. Potrivit acestora, membrii comunității prin care trece trenul se „cațără pe vagonetele mocăniței și sunt agresivi”.

Program mocănița Abrud – Câmpeni 2019

Zilele de circulație:

  • 27 aprilie – 1 mai 2019 (Paște)
  • 15, 16 și 17 iunie 2019 (Rusaliile)
  • în fiecare sâmbătă și duminică, din data de 6 iulie până în data de 8 septembrie 2019

Plecări:

  • de la Abrud, la orele 10:00, 13:00 și 16:00

Durata parcursului Abrud – Câmpeni și retur este de circa două ore și jumătate.

Prețul unui bilet dus-întors este de 30 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru copii. Potrivit anunțului, în cazul în care nu se strâng 20 de călători, cursa va fi anulată. Programul poate suferi modificări.

sursa: cfi.ro, facebook


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tudor

    miercuri, 10.04.2019 la 20:35

    Poster facut pe windows 3.1 cu word art? hahahaha

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Sâmbătă, congres PSD: Lista celor care se bat pentru putere în partid. Pe cine susține organizația din Alba

Publicat

psd

Ziua cea mare pentru PSD se apropie. Sâmbătă, 29 iunie, la Congresul extraordinar se vor vota persoanele care vor ocupa funcțiile de preşedinte al partidului, preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţii organizației.  Pentru funcția ocupată până de curând de Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare s-au înscris patru persoane: Viorica Dăncilă, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: ”Flori, fete și biciclete”, plimbare pe două roți și multă voie bună în Cetatea Alba Carolina

Publicat

”Flori, fete și biciclete”, a șasea ediție a evenimentului ”Skirt bike” va avea loc duminică,  30 iunie 2019, de la ora 17:00. Punctul de întâlnire a pasionaților de biciclete va fi chiar inima cetății Alba Carolina, pe esplanada din fața Catedralei Sf Mihail. Cei prezenți, și mai ales cele prezente, sunt încurajate să poarte ținute cât […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

GSP: Tricolorii de la ”Euro 2019”, vizitați la hotel de interlopi periculoși, la scurt timp după meciul România – Franța

Publicat

interlpoi

La scurt timp după fluierul de final al partidei România – Franța, mai mulți interlopi, printre care Nuredin Beinur și Sorin Udrea i-au vizitat pe tinerii tricolori la hotelul la care aceștia erau cazați. Într-o investigație a jurnaliștilor de la gsp.ro, sunt detaliate legăturile de prietenie dintre mai multe personaje ale lumii interlope și figuri […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Hoții au și ei conturi de socializare: Atenție la ce postați pe Internet când plecați în concediu. Sfaturi de la polițiști

Publicat

”Tu, acum, nu te afli acasă!… și s-ar putea să nu fim singurii care știu asta” – este sloganul care ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru ficare dintre noi, au transmis reprezentanții Poliției Române. Aceștia atrag atenția cu privire la ce postați pe Internet atunci când nu sunteți acasă. ”Nu puține sunt […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate