Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Clienții Mocăniței din Apuseni, AVERTIZAȚI că trenul trece printr-un cartier de rromi, pe afișul care anunță programul

Publicat


m

Călătorii care vor merge cu Mocănița în această primăvară prin Munții Apuseni sunt avertizați de organizatorii curselor că trenulețul ”trece printr-o comunitate de rromi”.

”Avertizăm călătorii noștri că trenul trece pe o distanță de 900 de metri printr-un cartier de Rromi” scrie pe afișul care anunță programul de circulație al trenului, postat pe facebook și distribuit inclusiv de primarul din Abrud, Nicolae Simina.

Situația a fost la fel și anul trecut. Potrivit siteului operatorului, călătorii au fost chiar obligați să confirme în scris înainte de cursă că sunt de acord să treacă prin cartierul respectiv. Este vorba despre o zonă aflată la periferia Abrudului. 

Curse reluate, ”probleme” vechi

Mocăniţa din Munții Apuseni, unul dintre simbolurile Ţării Moţilor, îşi va relua cursele regulate pentru turişti pe traseul Abrud – Câmpeni şi retur, de Paște și de 1 Mai 2019. Într-un afiș publicat recent pe Facebook, călătorii sunt însă „avertizați” că trenul trece printr-un cartier de rromi.

Un afiș ce conține detalii privind programul de circulație al mocăniței a fost publicat recent pe rețeaua de socializare Facebook, fiind distribuit și de către primarul din Abrud, Nicolae Simina.

„Avertizăm călătorii noștri că trenul trece pe o distanță de 900m prin un cartier de Rromi”, se precizează în afiș.

„Pe aceasta linia minunata circula locomotivele noastre incepand cu anul 2004. Din cauza anumitor obstacole pe linia putem oferi un program regulat doar cu un tren cu capacitate mica de 54 de locuri”, este mesajul transmis de proprietarii mocăniței, pe site-ul societății Calea Ferată Îngustă SRL.  

Reprezentanții operatorului au fost contactați prin intermediul contului de facebook, însă nu au răspuns.

Probleme, cât e linia de lungă

Proprietarii mocăniței semnalau în iunie 2018 mai multe probleme apărute pe linia de cale ferată îngustă, respectiv construcții ilegale care afectau gabaritul de liberă trecere și funinginea care deranja călătorii.

Trecerea prin cartierul de rromi era o altă ”problemă” semnalată. Pentru ”a putea vedea farmecul zonei” din mocăniță, turiștii erau obligați să confirme în scris, înainte de plecare, că nu se simt deranjați de funingine și de trecerea prin cartierul de rromi.

„Din pacate, nu am fost sprijiniti sa rezolvam problema cu constructiile ilegale in zona Rosia Montana care afecteaza gabaritul de libera trecere ale liniei. Din contra, se construieste in continuare. Datorita recenziilor legate de trecerea prin cartierul Rromilor si problemele cu funinginea care deranjeaza calatorii (nu putem sa folosim vagoane normale din cauza problemelor cu gabarit) am luat decizia ca in acest an nu vom mai circula pentru public dupa un program regulat pe aceasta linie.

Pentru grupuri organizate de peste 40 de persoane care va confirma in scris inainte de plecare ca nu se simt deranjati de funinginea si de trecerea prin cartierul Rromilor, va exista si in acest an o posibilitate de a vedea farmecul zonei din Mocanita”, explicau proprietarii mocăniței, în 12 iunie 2018.

Mai mulți turiști au postat recenzii negative pe pagina de Facebook „Mocănița Abrud”, reclamând funinginea sau trecerea prin cartierul de rromi. Potrivit acestora, membrii comunității prin care trece trenul se „cațără pe vagonetele mocăniței și sunt agresivi”.

Program mocănița Abrud – Câmpeni 2019

Zilele de circulație:

  • 27 aprilie – 1 mai 2019 (Paște)
  • 15, 16 și 17 iunie 2019 (Rusaliile)
  • în fiecare sâmbătă și duminică, din data de 6 iulie până în data de 8 septembrie 2019

Plecări:

  • de la Abrud, la orele 10:00, 13:00 și 16:00

Durata parcursului Abrud – Câmpeni și retur este de circa două ore și jumătate.

Prețul unui bilet dus-întors este de 30 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru copii. Potrivit anunțului, în cazul în care nu se strâng 20 de călători, cursa va fi anulată. Programul poate suferi modificări.

sursa: cfi.ro, facebook


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tudor

    miercuri, 10.04.2019 la 20:35

    Poster facut pe windows 3.1 cu word art? hahahaha

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Sesiuni de trageri, în poligonul din Miceşti. Atenţionări pentru locuitori

Publicat

Locuitorii din Alba Iulia sunt atenţionaţi că marți, 27 august, se execută sesiuni de trageri în poligonul din Miceşti. Reprezentanții Jandarmeriei Alba au transmis că marți, 27 august, între orele 08.30-16.00 se execută trageri în poligonul de tragere de garnizoană M.Ap.N. Micești – Alba Iulia. În intervalul orar menționat, accesul populației este interzis pe drumurile de acces și […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

26-30 august: Batalionul 136 Geniu „Apulum” organizează tabăra militară pentru copii „Armata, o școală altfel”

Publicat

În perioada 26-30 august, Batalionul 136 Geniu „Apulum” va fi gazda Taberei militare pentru copii „Armata – o școală altfel”. Timp de o săptămână, 31 de elevi de gimnaziu din unități de învățământ din județul Prahova vor avea oportunitatea să parcurgă alături de instructori teme de pregătire diversificate, cu scopul de a-i familiariza cu mediul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

26-30 august: Săptămâna în mișcare, la Aiud. Activități sportive, în fiecare seară, pe Stadionul Municipal

Publicat

„Așa cum ne-am obișnuit, sfârșitul verii vrem să îl petrecem tot împreună, în aer liber, promovând un stil de viață sănătos. În perioada 26 – 30 august, de luni până vineri, între orele 19:00 – 21:00, pe stadionul „Metalul”, vă invităm cu mic, cu mare, să ne bucurăm de finalul acestei veri. Serile vor debuta […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist din Sibiu, antrenor de box, suspect de agresiune sexuală asupra minorilor. A fost plasat în arest la domiciliu

Publicat

noapte

Un polițist de la IPJ Sibiu, G. I., care era și antrenor de box, a fost plasat în arest la domiciliu fiind suspect de agresiune sexuală și corupere sexuală de minori. Mai exact, din poziția de antrenor de box, potrivit procurorilor care anchetează cazul, în timpul antrenamentelor, bărbatul ar fi atins fără voia lor mai […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate