Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Clinicile private şi medicii de familie vor beneficia de decontări de la CNAS pentru asistenţa medicală de urgenţă

Publicat

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că medicii de familie şi unităţile medicale care acordă asistenţă ambulatorie vor primi decontări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Însă acesta va susţine proiectul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, referitor  la sistarea finanţării spitalelor private din fondurile CNAS.

Unităţile medicale private care oferă asistenţă de urgenţă – primul ajutor şi transportul la spital – vor primi decontări CNAS, însă restul serviciilor nu vor fi incluse în sistem. La fel, medicii de familie primesc sprijin din partea Casei.

„Finanţarea din fonduri publice a furnizorilor privaţi de servicii de asistenţă primară şi ambulatorie, adică medicii de familie sunt toţi privaţi şi tot ce înseamnă asistenţă ambulatorie (…) absolut totul rămâne decontat de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În momentul în care spui că nu se mai dă nimic la privat este incorect”, a spus Victor Ponta, la Realitatea TV.
„Asistenţa de urgenţă rămâne la stat. În ceea ce priveşte asistenţa medicală spitalicească, lucrurile stau în felul următor: niciodată cineva care nu are venituri peste medie nu se duce (la spitale private – n.r.) că nu are cei 6.500 diferenţă (exemplul sumei ce trebuie acoperită de pacient în cazul unei naşteri – n.r.) şi atunci săracul finanţează cei 1.500 de lei pentru bogat, dar niciodată nu beneficiază de acel serviciu, că nu va merge într-un spital privat pentru o naştere sau pentru o intervenţie uşoară. Cele mai grele intervenţii şi cele mai costisitoare se fac în spitalele publice (…) Eu nu cred că noi putem în sistemul medical, ca şi la şcoală, să facem concurenţă între privat şi public. Asistenţa şi dreptul la asistenţă publică este un drept universal, pe care îl dăm şi celui care e pensionar, şi celui care are venitul minim, şi celui care nu are niciun venit şi celui cu un venit foarte mare”, a explicat Victor Ponta.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax