Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Clipe de GROAZĂ pentru o familie din Alba Iulia pe autostrada A1. Impact TERIBIL cu o turmă de MISTREȚI. CNAIR nu-și asumă vina

Publicat

„Zburau resturi de porci, zburau bucați de plastic din mașină, treceau TIR-uri care ne-au evitat la secundă”. Momente de groază pentru o familie din Alba Iulia, ce a fost la un pas de o mare tragedie pe autostrada București-Pitești. În timp ce se deplasau pe timp de noapte spre Capitală, au izbit în plin o turmă de porci mistreți care au intrat pe carosabil, și numai o minune a făcut ca soții Buzatu să scape cu viață. După producerea accidentului a început un alt calvar, mașina a fost distrusă aproape în totalitate, iar toate pagubele produse au căzut în sarcina șoferului. Acum familia este hotărâtă să atace în instanța Compania Națională a Infrastructurii Rutiere, pentru recuperea prejudiciului.

După accidentul produs sâmbătă dimineață în care un urs a intrat pe carosabilul autostrăzii Sibiu- Sebeș și a fost lovit în plin de o camionetă, familia Buzatu din Alba Iulia a povestit pentru Alba24, momentul de cumpănă prin care a trecut în urmă cu aproximativ o lună.

Citește și: FOTO: Un urs a fost lovit MORTAL de o camionetă pe autostrada Sibiu-Sebeș

În data de 17 iulie, în timp ce se deplasau către Capitală pe timp de noapte pentru a ajunge la o înmormântare, pe autostrada București-Pitești, la kilometrul 22, în jurul orei 23:30, la câtiva kilometri de ieșirea de pe autostradă, mașina în care se aflau soții Buzatu din Alba Iulia a lovit în plin o turmă de porci mistreți ce se aflau pe carosabil.

Totul  a durat câteva secunde. Șoferul, Marius Buzatu , în timp ce se deplasa pe banda 1 a autostrăzii s-a trezit brusc în fața mașinii  cu o turmă de porci mistreți. Fără a mai putea evita accidentul, a izbit în plin trei dintre animale.

Șotia, Daniela Buzatu, a declarat că, în urma impactului, unul dintre porci fost aruncat peste carosabil, și a lovit mai multe mașini ce se aflau în trafic. „Zburau resturi de porci, zburau bucăți de plastic din mașină, treceau tiruri care ne-au evitat la secundă”. 

Mai multe TIR-uri ce veneau pe autostradă, au evitat mașina în ultima secundă. Numai o minune a făcut ca accidentul să nu se transforme într-o adevărată tragedie.

După sperietura zdravănă pe care au trăit-o, a început un alt calvarul. Mașina pe care o conduceau, un Mini Cooper, a fost distrusă în mare parte. 

 

În opinia soților vinovați de accidentul în care au fost implicati sunt cei de la Compania Națională a Infrastructurii Rutiere, care nu se asigură și nu verifică dacă parapeții pe pe marginea autostrăzii sunt intacți sau pot ține la distanță animalele pentru a nu intra pe carosabil. Oricând se poate produce o tragedie din cauza gardurilor sau parapeților care nu pot opri mai ales animalele mari să ajungă pe autostradă. Este imposibil ca la 130 kilometri la oră să poată fie evitat un asfel de animal care se află pe șosea.

„Sunt iresponsabili , pun în pericol viața oamenilor prin faptul că nu se asigură că acele garduri, parapeți sau ce au montat sunt intacte sau nu reprezintă un obstacol pentru animale.” declară Daniela Buzatu.

Păgubiții au transmis o petiție la CNAIR prin care cereau despăgubiri pentru producerea accidentului. Răspunsul companiei a fost unul negativ:

„Urmare a petiției dumneavostră prin care solicitați daune în urma unui accident pe A1, vă comunicăm, următoarele:

Pe autostrada A1,  în zona Km 22+000 C2, unde a fost menționat accidentul este montat gard de protecție care nu prezintă degradări ce ar permite, accesul animalelor sălbatice pe autostradă. 

Pe sectorul km 21+ 940 – 22 +009 C2, este montat parapet metalic marginal, care nu prezintă degradări. Având în vedere că nu există o hotărâre judecătorească prin care să fim obligați la achitarea contravalorii reparațiilor autovehicului, apreciem că nu se poate stabili culpa noastră pentru producerea avarilor.”

În urmă răspunsului oferit de către CNAIR, familia Buzatu este hotârătă să atace în instanță compania pentru a își recupera prejudiciul cauzat în urma accidentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gogu

    luni, 20.08.2018 at 17:59

    Nu va lăsați! Pe ei! Rău e ca va va purya pe drumuri mult timp de aici încolo,pentru ca de 2 ani tot modifica legi în favoarea hoților ca sa scape fără pedepse??!…

  2. Andrei

    marți, 21.08.2018 at 01:11

    Familia sa caute avocat si sa de-a in judecata compania de drumuri. Este precedent castigat in Romania pe acelasi caz si compania a fost obligata la despagubiri. Doar prin hitarare definitiva si irevocabila pot fi obligata la plata. Doar fac pe prostii si trag de timp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax