Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Clubul Economic German Transilvania: Un bun schimb de informații între reprezentanții mediului de afaceri, foarte important


Publicat

Fondat în anul 1998 ca şi asociaţie de interes public, Clubul Economic German Transilvania este primul club economic din sectorul său de activitate din România şi îşi pune la dispoziţie serviciile tuturor oamenilor de afaceri şi întreprinderilor din regiune şi din judeţele învecinate. Obiectivul clubului este de a oferi o platformă de discuţie şi schimb de experienţă între întreprinderi.

”Deoarece întâlnirile membrilor au avut loc mereu la Sibiu şi ca nimeni să nu se simtă exclus, pentru că la întâlniri participau şi membrii din Braşov şi Cluj, la scurt timp de la înfiinţare a fost aleasă denumirea „Clubul Economic German Transilvania“.

De la fondarea şi trecerea în registrul sibian al asociaţiilor, clubul economic s-a dezvoltat continuu din punct de vedere al structurii şi al calităţii. Clubul economic s-a deschis şi spre firme din alte ţări vorbitoare de limba germană care îşi desfăşoară activitatea în Transilvania, mai cu seamă în regiunea din apropierea Sibiului. În prezent în cadrul Clubului Economic German Transilvania sunt înscrise aproximativ 160 de întreprinderi membre active între care se numără şi instituţii precum Forumul Democrat al Germanilor din România, Universitatea Româno-Germană, Centrul teritorial de formare continuă pentru administrația publică Sibiu precum şi ziare de limba germană din România, ca spre exemplu Hermannstädter Zeitung şi Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”, spune Harald Friedrich, preşedinte al Clubului Economic German Transilvania.

Un important membru fondator al clubului economic este Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu. Acesta din urmă este interfaţa dintre domeniul economic, cultural şi cel al cooperării bilaterale pe mai multe niveluri. Conducătorul Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu, în prezent Consul Hans Erich Tischler, este preşedintele de onoare al Clubului Economic German Transilvania, după cum este prevăzut în actul constitutiv al clubului, potrivit sursei citate.

Ca şi prim punct de contact pentru întreprinderi din spaţiul vorbitor de limbă germană, Clubul Economic German Transilvania joacă un rol activ în dezvoltarea relaţiilor economice dintre ţările de origine şi România. În acelaşi timp clubul îşi îndeplineşte sarcina de a reprezenta interesele acestor întreprinderi la faţa locului. Sala de conferinţe a clubului economic (cu peste 40 de locuri) le stă la dispoziţie membrilor fără a trebui să plătească o taxă.

La doi ani, în cadrul adunării membrilor se votează un nou consiliu director. Consiliul director este în prezent format din: Harald Friedrich (preşedinte), Stephan Braune (vicepreşedinte), Wolfgang Köber (preşedinte executiv), Wolfgang Alexander Guib (trezorier), Joe Rückert (consilier economic) si Jürgen Schmidt (consilier economic).

”Membrii reprezintă toate domeniile de activitate existente în regiune. În afara activităţii de networking, Clubul Economic German Transilvania pune la dispoziţie diferite activităţi pentru petrecerea timpului liber după cum sunt întâlnirile regulate organizate în câte und restaurant din oraş, cupa anuală de fotbal, sărbătoarea anuală a vinului precum şi diferite activităţi pentru întreaga familie.

În centrul activităţii Clubului Economic German Transilvania vor sta şi pe viitor schimbul de experienţă şi de informare dintre firmele membre precum şi întreţinerea unui dialog constructiv cu reprezentanţi ai domeniului politic, ai celui administrativ şi ai societăţii civile precum şi promovarea învăţământului în sistem dual în România aşa cum este practicat şi în Germania.

Toate acestea pentru a consolida regiunea şi a o menţine atractivă pentru investitorii deja stabiliţi aici şi alţii noi. O situaţie „win-win“ pentru oamenii din regiune şi din domeniul economic”, mai spune Friedrich.

Programările DWS au fost anulate începand cu luna martie 2020, din cauza pandemiei Covid-19; întâlnirile personale nu au mai putut avea loc din cauza restricțiilor. Acest lucru a afectat atât întâlnirile membrilor, „Conferința Industry 4.0”, cât și masa rotundă informală, mai spune reprezentantul clubului german.

Ședințele consiliului director s-au putut organiza online. În prezent se organizează din nou evenimentele uzuale, cum ar fi întâlnirea membrilor și masa rotundă informală, însă numărul participanților este limitat și se respectă măsurile legale în vigoare. Următorul mare eveniment pe care DWS îl va organiza este Festivalul Vinului din 11 octombrie 2020, care va avea loc în conformitate cu măsurile legale de precauție.

”În timpul pandemiei Covid-19, este foarte important să aibă loc un bun schimb de informații între reprezentanții mediului de afaceri germani. Începând cu mijlocul lunii aprilie au avut loc mai multe întâlniri virtuale la care a fost prezentată situația generală din țară și pe regiuni. Toți raportează căderi masive în economie și majoritatea membrilor au închis total sau parțial operațiunile. Majoritatea dintre noi simțim masiv efectele dramatice.

Din acest motiv, s-a decis depunerea unei solicitări la guvern, în numele cluburilor de afaceri și al Camerei de Comerţ şi Industie Româno-Germane (AHK), cu scopul de a decide asupra unor măsuri de relaxare controlate. În acest fel dorim să facilităm relansarea economiei și de asemenea să ajutăm companiile puternic afectate în prezent și, de asemenea, pe membrii noștri”, declară preşedintele Clubului Economic German Transilvania.

Un rezultat al acestei cereri este Ordonanța de urgență 132/2020, prin care norma de muncă redusă (“Kurzarbeit’) a fost reglementată în România pentru a menține economia în viață și pentru a reduce șomajul, potrivit sursei citate.

Dacă sunt îndeplinite anumite condiții, angajatorul poate reduce norma de muncă a angajaților în cauză cu cel mult 50% din programul normal de lucru. Indemnizația corespunzătoare normei de muncă reduse este de 75% din salariu. Este plătită de angajator și rambursată de stat.

”Această măsură trebuie să afecteze cel puțin 10% din forța de muncă și să se bazeze pe o scădere a vânzărilor în luna precedentă sau în luna anterioară celei precedente cu cel puțin 10% față de aceeaşi lună a anului precedent. Din punct de vedere economic sunt necesare reglementări suplimentare – mai cu seamă pentru a introduce în primul rând norma redusă de muncă, indiferent de pandemie sau condiții similare. Se pare că se intenţionează un astfel de demers”, mai arată reprezentanții Clubului economic german.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea „Masca”, în Alba: Peste 180 de persoane, amendate pentru că purtau greșit masca sau nu aveau deloc

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  În ultimele 24 de ore au fost depistate 186 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 186 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 148 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 137 mijloace de transport, din care 51 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.184 de persoane.

Echipele de control au depistat 186 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 13.500 de lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Sebeș, a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 79 de societăți comerciale, au fost legitimate 55 de persoane și au fost aplicate 36 de amenzi pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Alba Iulia polițiștii au verificat 27 de mijloace de transport în comun, au legitimat 146 de persoane și au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Aiud au fost verificate 15 societăți comerciale, au fost legitimate 111 persoane și au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție sanitară și să nu se expună la riscuri.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar COVID la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Medici și pacienți infectați cu noul coronavirus

Publicat

Un focar de COVID-19 a fost descoperit la Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN). În ultima săptămână, au fost confirmați pozitivi mai mulți medici și pacienți.

Directorul medical al Institutului Oncologic ”Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat vineri pentru Cluj24.ro că au fost identificate 10 cadre medicale  infectate.

”La 1000 de angajați câți are IOCN găsim persoane pozitive. În ultima săptămână am identificat 10 cadre medicale infectate deoarece testăm, facem 300-400 de teste pe zi. Nu au fost toți 10 într-o zi. Testăm și angajații care ne informează că au membri ai familiei confirmați pozitiv”, a spus Achimaș Cadariu.

Potrivit sursei citate, au fost și 15 pacienți infectați cu noul coronavirus. În cadrul Institutului Oncologic sunt 10 secții.

”Sunt retestați cei care au simptome, cum sunt cei cu cancere pulmonare care prezintă simptome respiratorii, apoi se pozitivează și angajații de pe secții. Așa se adună”, a explicat directorul medical al IOCN.

sursă: cluj24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat infectat cu COVID-19 și care trebuia să stea izolat, prins în trafic la Alba Iulia. S-a ales cu dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un bărbat confirmat cu COVID-19 și care trebuia să stea izolat la domiciliu a fost prins în trafic de polițiștii din Alba Iulia. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

Potrivit procurorilor, ”în data de 20.10.2020, în urma unui control în trafic efectuat pe raza mun. Alba Iulia, organele de poliţie au identificat o persoană de sex masculin care a încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS-CoV-2 pentru o perioadă de 14 zile începând din data de 11.10.2020” se arată într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum va arăta Târgul de Crăciun la Alba Iulia în plină pandemie de COVID: Brad în Cetate, patinoar, dar fără căsuțe cu mâncare

Publicat

drona

Pandemia de coronavirus și numărul mare de cazuri înregistrate la nivelul județului, dar și al municipiului Alba Iulia vor afecta modul în care autoritățile locale vor amenaja orașul pentru sărbătorile de iarnă. 

Pentru siguranța cetățenilor, dar și pentru limitarea răspândirii virusului, clasicul târg de Craciun, amenajat an de an în Cetatea Alba Carolina, va avea câteva modificări și restricții anul acesta. 

În Piața Cetății va fi împodobit bradul de Crăciun și vor fi instalate: pavilionul de lumini, sania lui Moș Craciun, figurinele de iarnă și cel mai probabil va fi amenajat patinoarul în aer liber.

Însă, anul acesta nu vor exista căsuțele de alimentație publică, unde cetățenii intrau să își cumpere turtă dulce sau să stea la o masă, la pahar de vin fiert sau un ceai.

Totuși, cei care vor să își cumpere o băutură caldă o vor putea procura de la trăsurile din Cetatea Alba Carolina, a specificat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pentru alba24.ro.

De asemenea, porțile Cetății și podurile vor fi iluminate festiv. În culori de sărbătoare va fi iluminat și bulevardul pietonal din Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: 1 Decembrie 2020 la Alba Iulia, în pandemie: Fără paradă militară, concerte și masă populară. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate