Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, scos afară de pe Stadionul Cetate. Conducerea mai are termen o săptămână să elibereze spațiile

Publicat

isu

oameni la stadion, concurs isu Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia mai are de stat doar câteva zile pe Stadionul Cetate.  Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat al Primăriei Alba Iulia a respins solicitarea de prelungire a contractului de comodat, înaintată de CS Unirea, prin care cerea practic să-și antreneze sportivii, în continuare, pe stadion. Astfel, cei care practică atletism sau haltere vor întâmpina probleme în desfășurarea în condiții normale a pregătirii fizice pe stadionul municipiului. Clubul are la dispoziție 7 zile să predea spațiile ce fac obiectul contractului, adică pista de atletism, sala de haltere, atelierul şi obiectele de inventar aferente. 

Problemele cu care se confruntă Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia au fost aduse în atenție de consilierul județean (PSD) Corneliu Mureșan, fost director al clubului.

„Primăria a trimis o adresă către CSU prin care le transmite că nu mai doresc că prelungească contractul de comodat pe care îl avea, iar secția de atletism și secția de haltere rămân fără bază sportivă la care să se antreneze. Știm că anul acesta singurul sportiv din Alba participant la olimpiadă a fost Ana Rodean, legitimată la CS Unirea Alba Iulia. Eu mă întreb: acesta este răspunsul primăriei de a încuraja pe viitor performanța olimpică sau care e motivul care a dus la hotărârea asta?” spune Corneliu Mureșan.

În adresă sunt precizate următoarele:
image„Având în vedere adresa dumneavoastră nr.552/2016, înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 74128/2016 prin care solicitați prelungirea cu 10 ani a contractului de comodat nr.5864/2004, vă facem cunoscut că cererea dumneavoastră nu a fost aprobată având în vedere faptul că a fost înființat, în subordinea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, care va folosi și va administra bazele sportive proprietate a municipiului Alba Iulia.
Prin urmare vă comunicăm prin prezenta că aveți obligația ca în termen de 15 zile de la primirea prezentei să contactați Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru încheierea formalităților de predare primire a spațiilor ce fac obiectul contractului de comodat nr.5864/2004”.

Potrivit șeful Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat, Ioan Inurean, decizia de prelungire a contractului se putea lua doar printr-o hotărâre de Consiliu Local.
El a precizat că baza sportivă va fi luată în administrație de către Clubul Municipal Unirea Alba Iulia care va decide pe mai departe cum se va proceda.
Cel mai probabil, CS Unirea va trebui să plătească un tarif de închiriere a ternului și a spațiilor aferente, așa cum fac și alte cluburi care se antrenează pe Stadionul Cetate, spune Inurean.

Actualul președinte al Clubului Municipal Unirea Alba Iulia, cel care va prelua baza, Florin Onișor, spune că, potrivit Legii 69/2000, orice structură sportivă va avea acces la baza de antrenament.

De asemenea, în Protocolul Nr. 5187/16.03.2004, încheiat între Agenția Națională pentru Sport și Tineret, reprezentată de Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia și Consiliul local al municipiului Alba Iulia, este precizat la art. 3 (1): „Consiliile locale și județene, după caz, sunt obligate să mențină destinația imobilelor pentru desfășurarea activităților în sistemul de educație fizică și sport.

(2) Consiliile locale sau județene, după caz, au obligația să respecte desfășurarea normală a programelor și activităților prevăzute în calendarul național pentru competițiile interne și internaționale, inclusiv programele de antrenament, acordând cu titlul de gratuit folosirea stadioanelor, bunurilor din complexurile sportive și bazele sportive, precum și anexele aferente”.

Ultima modificare adusă la contractul de comodat, încheiat în 2004 cu CS Unirea Alba Iulia, prevedea ca CS Unirea să aibă în folosinţa gratuită doar sala de haltere, pista de atletism, atelierul şi obiectele de inventar aferente, situate în incinta Stadionului “Cetate”, în corpul tribunei principale şi împrejurul terenului principal.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax