Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNA face „curățenie” în programele și emisiunile TV. Filme erotice, horror sau cu scene de violenţă, după ora 1.00

Publicat

CNA a decis în ședința de marți să fie „curățenie” în programele transmise la televizor. Așadar, imaginile care arată violența în școli, filmele horor, erotice sau de o violență extremă ori reclamele la băuturi spirtoase vor fi difuzate după ora unu. Proiectul de decizie a fost discutat pentru prima dată de membrii CNA în ședință. Acesta intră în dezbatere publică timp de 30 de zile și va putea intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Faţă de legislaţia anterioară, CNA intenţionează introducerea următoarelor prevederi:

„Înainte de difuzarea unor imagini șocante, a unor scene de violenţă sau cu impact emoțional negativ, care pot impresiona în mod neplăcut telespectatorii, aceștia vor fi avertizați prin mențiunea, afișată static și lizibil: <Atenție! Urmează imagini care pot afecta starea emoțională a telespectatorilor>”.

„Orice emisiune de tip reality show, al cărei scenariu se bazează pe fapte sau situații reale din viața unor persoane, conţinând însă și elemente de ficțiune, se semnalează, la început și la sfârșit, precum și la reluarea după pauze publicitare, prin mențiunea «Acest program este o fictiune», afișată lizibil, cu o dimensiune de minimum 30 de puncte în format SD, definiție standard, respectiv 60 în format HD, înaltă definiție, și pentru o durată de minimum 10 de secunde”

„Nu se vor difuza imagini care prezintă violența între minori în școli, nu se va comunica adresa paginii de internet în care sunt postate asemenea imagini și nici nu se va face trimitere la site-uri în care sunt comunicate astfel de adrese”. Prin excepţie, situația în care radiodifuzorul acționează în interesul minorului, cu acordul părinților sau al reprezentanților legali ai acestuia, astfel încât să nu fie afectată imaginea publică a copilului sau dreptul acestuia la viața intimă, privată şi familială.

„Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 – 24.00 producţii care prezintă: violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat; scene de sex, limbaj sau comportament obscen; persoane în ipostaze degradante; lupte libere nereglementate de federaţii sportive naţionale sau internaţionale.”

„Programele 18 (pentru adulţi – n.r.) se difuzează numai în intervalul orar 1.00 – 6.00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare reprezentând un cerc de culoare albă, iar în interiorul acestuia, pe fond transparent, numărul 18 de culoare albă”. În prezent, acestea pot fi difuzate în intervalul orar 0.00 – 6.00.

Puteţi vedea aici proiectul complet.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax