Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNA: Posturile de radio, obligate să difuzeze programe locale, zilnic, timp de minimum două ore

Publicat

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au adoptat, marţi, un proiect de decizie potrivit căreia posturile de radio sunt obligate să difuzeze programe locale zilnic, pentru minimum două ore, respectiv şase ore, în funcţie de localităţile în care emit.

În cazul serviciilor de programe de radiodifuziune pe cale radioelectrică terestră, în localităţi cu o populaţie de peste 50.000 de locuitori, radiodifuzorii care au obţinut licenţe audiovizuale au obligaţia de a realiza şi difuza zilnic un program local, în intervalul orar 6.00 – 24.00, de minimum 6 ore.

În cazul serviciilor de programe de radiodifuziune pe cale radioelectrică terestră, în localităţi cu o populaţie de sub 50.000 de locuitori, radiodifuzorii care au obţinut licenţe audiovizuale au obligaţia de a realiza şi difuza zilnic un program local, în intervalul orar 6.00 – 24.00, de minimum 2 ore.

Termenul „program local” cuprinde „ştiri, informaţii, reportaje, interviuri, dezbateri privind evenimente din viaţa economică, socială, culturală şi politică a comunităţii din zona de acoperire a serviciului de programe şi din regiunea unde radiodifuzorul îşi desfăşoară activitatea”.

Serviciile tematice de programe, de tip religios, sportiv, cultural, cele dedicate copiilor, consacrate ca atare prin licenţă audiovizuală, precum şi posturile străine licenţiate şi în România nu au obligaţia de a realiza şi difuza program local.

Programul retransmis nu poate fi întrerupt pentru a insera publicitate difuzată local.

Radiodifuzorii deţinători de licenţe audiovizuale pentru servicii de programe de radiodifuziune pot introduce în cadrul serviciului de programe, prin retransmisie sau preluare, programe ale unui alt radiodifuzor, în limita unei durate cumulate de maximum 6 ore zilnic”.

Prin aceste decizii, CNA are în vedere protejarea „localismului” şi a radiourilor mici. În prezent, reţelele naţionale de radio nu au obligaţia de a difuza program local şi în localităţile din provincie retransmit în general programul realizat la Bucureşti.

Preverile au fost adoptate cu şase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda şi Laura Georgescu) şi patru voturi „împotrivă” (Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax