Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNADNR a depus plângere penală împotriva constructorului autostrăzii Orăștie-Sibiu, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

Publicat

autostrada, demolata, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva constructorului autostrăzii Orăștie – Sibiu, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni printre care înșelăciune și efectuarea de lucrări neautorizate, potrivit unui comunicat.

„Având în vedere faptul că potrivit dispozițiilor legale și contractuale, antreprenorul Salini — Impregilo SpA este singura entitate responsabilă cu proiectarea și executarea lucrărilor aferente construcției autostrăzii Orăștie — Sibiu, lot 3, conform cerințelor stabilite prin contractul de lucrări și legislația în vigoare, CNADNR a formulat plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu”, se menționează în comunicat.

În acest sens, CNADNR SA solicită organelor abilitate să efectueze cercetările necesare față de antreprenor pentru următoarele infracțiuni:

– infracțiunile prevăzute de articolul 35 din legea 10/1995 privind calitatea în construcții, republicată;

– infracțiunea de înșelăciune prevăzută de articolul 244 din Codul penal;

– infracțiunea de efectuarea de lucrări neautorizate ori cu încălcarea condițiilor stabilite în autorizație în zona drumului public prevăzute de articolul 341 din Codul penal.

„În temeiul articolului 20 din Codul de procedură penală, CNADNR SA se constituie și parte civilă cu prejudiciul ce urmează a fi stabilit, având în vedere că valoarea contractului a fost de 604.791.600,00 lei fără TVA, din care 85% Fonduri de Coeziune de la UE și 15% fonduri de la Bugetul de Stat. (…) Având în vedere plângerea penală formulată de către CNADNR SA împotriva antreprenorului Salini — Impregilo SpA pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, compania a aprobat măsuri suplimentare de monitorizare și verificare a celorlalte loturi de autostrăzi aflate în prezent în execuție, se mai spune în comunicat.

Potrivit CNADNR, în acest sens, vor fi efectuate verificări suplimentare de către Cestrin, subunitate a CNADNR SA, și dacă aceasta va identifica deficiențe, neconformități sau erori de execuție, vom solicita expertize tehnice independente. Toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare pentru a preîntâmpina un eventual caz similar cu cel aferent Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie’, a declarat Narcis Neaga, director general al CNADNR SA.

sursa: cnadnr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax