Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNADNR a prelungit restricțiile rutiere pe Transalpina. Când ar putea fi redeschisă cea mai înaltă șosea din România

Publicat

drum inchis transalpina Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a prelungit restricţiile rutiere pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, cu încă două săptămâni, până în data de 31 mai. DN 67C era închis inițial până în la mijlocul lunii mai.

Potrivit site-ului CNADNR, secţiunea Drumuri Naţionale, DN 67C (Ranca(Gorj) – limită județele Vâlcea/Alba) va rămâne închis până pe 31 mai.

Închiderea sectorului de drum este semnalizată corespunzător (indicatoare fig. F6 – drum închis sunt montate în următoarele poziți kilometrice : km 34+800-Ranca/GJ ; km 59+800 – intersecție cu DN 7A km 82+385 Obârșia Lotrului/VL ; km 61+160 intersecție cu DN 7A  km 81+025 Obârșia Lotrului/VL.

Deocamdată, cea mai înaltă și cea mai frumoasă șosea din țară – Transalpina – rămâne închisă circulației publice. Șoseaua este acoperită cu zăpadă şi cu bucăţi de stâncă, iar fenomenul îngheţ-dezgheţ face ca de pe versanţi să se rostogolească în continuare stânci. De asemenea, în zona de creastă încă mai este zăpadă.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

Tronsonul spectaculos, cu serpentine şi altitudini ameţitoare (Pasul Urdele – 2145 m), se află în judeţul Vâlcea, respectiv în Gorj.

Drumul şi-a luat numele de la latinescul „Transalpina” (ţară de dincolo de munţi), cum era numită în vechile texte şi hărţi latineşti Ţară Românească, şi e supranumit „Drumul Regelui”, pentru că Regele Carol al II-lea, după ce l-a reconstruit, în anul 1938, l-a inaugurat parcurgându-l el însuşi împreună cu familia regală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax