Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNADNR, despre rovinietă: Se poate emite în continuare de către distribuitorii autorizaţi, prin terminale automate de procesare

Publicat

rovinieta-control CNADNR a făcut, luni precizări prin care menţionează că s-a convenit cu UNTRR ca rovinieta să fie emisă de către distribuitorii autorizaţi, care folosesc pentru încasarea contravalorii rovinietelor terminale sau maşini automate de procesare – plăţi numerar ori electronice neasistate.

Compania transmite într-un comunicat de presă că duminică Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR, distribuitor autorizat de CNADNR SA pentru încasarea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România (rovinieta), a postat un anunţ potrivit căruia CNADNR dorea să limiteze posibilitatea distribuitorilor de roviniete de a încasa contravaloarea rovinietelor prin intermediul terminalelor/ maşinilor automate de procesare plăţi numerar/electronice neasistate.

Vezi şi LISTA celor 79 de camere video prin care este verificată ROVINIETA . Modalitatea LEGALĂ prin care poți scăpa de amendă

Urmare celor afirmate de UNTRR, CNADNR SA a precizat că emiterea rovinietelor de către distribuitori trebuie să se realizeze cu respectarea prevederilor OG nr. 15/2002 și OMT nr. 611/2015, în puncte de distribuție, prin intermediul:

– unor dispozitive mobile, parte a sistemului informatic deținut de către CNADNR SA;

– unor aplicații informatice, cu drept de acces la sistemul CNADNR SA;

– unor aplicaţii dezvoltate de către distribuitorii autorizați și interconectate cu sistemul informatic al CNADNR SA;

– serviciilor de mesaje scurte – SMS, asigurate de operatorii de telefonie mobilă

Totodată, la emiterea rovinietelor prin intermediul dispozitivelor mobile sau prin intermediul aplicațiilor dezvoltate de distribuitori, acestia sunt obligați să emită documentul fiscal care atestă plata rovinietei si documentul care atestă înregistrarea în baza de date a CNADNR a tranzacției privind emiterea rovinietei fiind obligaţi, dacă este cazul, să efectueze corecţia numărului de înmatriculare al vehiculului într-un interval de 60 minute de la finalizarea tranzacției si să elibereze documentele aferente.

În urma întâlnirii de luni dintre reprezentanţii CNADNR SA şi cei ai UNTRR, “a fost convenită posibilitatea ca distribuitorii de roviniete, autorizaţi, care folosesc pentru încasarea contravalorii rovinietelor terminale / maşini automate de procesare – plăţi numerar/ electronice neasistate să continue activitatea de încasare a tarifului de utilizare prin intermediul acestora, în condiţiile în care aceste echipamente le permit eliberarea documentelor ce atestă emiterea rovinietei si, dacă este cazul, corecţia numărului de înmatriculare si eliberarea documentelor aferente”, se arată într-un comunicat CNADNR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax