Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNADNR: Drumurile din ţară cu POLEI ar putea fi închise temporar, pentru evitarea accidentelor. Zonele vizate

Publicat

poleiCompania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că miercuri, 6 decembrie 2016, este posibilă producerea fenomenului de ploaie înghețată care se poate transforma în polei pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În acest sens CNADNR, împreună cu Poliția Rutieră pot lua măsura restricționării sau închiderii circulației, pentru evitarea producerii de evenimente rutiere și acționarea imediată cu material antiderapant și degivrant.

După încetarea fenomenului, circulația va fi redeschisă imediat ce sunt îndeplinite condițiile de siguranță a circulației.

Participanții la trafic sunt rugaţi să circule cu prudență și să respecte indicațiile Poliției Rutiere și ale lucrătorilor de la CNADNR.

Informaţii isuplimentare privind starea reteţei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A., la numerele de telefon 021/9360; 021/264.33.33 sau pot accesa pagina de internet www.cnadnr.ro.

Potrivit ANM, sub Cod Galben de condiţii meteo pentru formarea poleiului se află, până după-amiază, municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov, Dolj, Olt, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Totodată, să conştientizeze că ploaia înlătură materialul antiderapant şi, din cauza temperaturilor scăzute, carosabilul poate deveni alunecos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax