Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

CNADNR vrea să recepţioneze lucrările la Autostrada Sebeş-Turda, în 2015. Anul acesta, inaugurează lotul 3 din Orăştie-Sibiu

Publicat

CNADNR vrea să recepţioneze lucrările la cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş-Turda în 2015, un proiect pentru care au fost alocate 290,8 milioane lei anul acesta şi 878,9 milioane lei anul viitor, din bugetul de stat şi fonduri externe. În 2014, ar urma să fie finalizat şi lotul 3 din Autostrada Orăştie-Sibiu.

În total, CNADNR are în plan finalizarea a 93,1 kilometri de autostradă în acest an, proiecte care au bugetată suma de 2,65 miliarde lei. Pentru anul viitor, Compania are în plan terminarea a 194,8 kilometri, cu o finanţare estimată de 3,96 miliarde lei.

Lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu, în total 22,1 kilometri, care au rămas neterminaţi din cauza unor probleme în teren, ar urma să fie inaugurat în acest an. Acum, pentru a ajunge din Sebeș la Sibiu, se circulă pe autostradă până la Cunța, după care se revine pe drumul național până la Săliște, iar de acolo se intră din nou pe autostradă până la Sibiu. În toamnă vom putea parcurge, în viteză, toată lungimea până la ieșire din Sibiu spre Râmnicu Vâlcea.

Un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere în Alba este Autostrada Sebeş-Turda. Pentru cei 70 de kilometri din A10, selecţia constructorilor în cadrul procedurii de licitaţie deschisă pentru proiectare şi execuţie a celor patru loturi de autostradă a fost finalizată în 19 decembrie, dar unele firme au făcut contestaţii în instanţă, astfel că procesul de semnare a contractelor s-a prelungit. Cele patru loturi au fost atribuite iniţial pentru aproximativ 1,9 miliarde lei. CNADNR intenţionează ca anul viitor să recepţioneze cele patru loturi din această autostradă.

Citiţi şi: Autostrada Sebeş-Turda: OFERTELE câştigătoare. Vezi cine va construi cei 70 de kilometri de pe A10

Anul acesta, proiectul Orăştie – Sibiu primeşte 285,6 milioane lei şi Sebeş – Turda 290,8 milioane lei. În 2015, Orăştie – Sibiu are bugetat 281,9 milioane lei, iar Sebeş – Turda 878,9 milioane lei. Sumele sunt de la bugetul se stat şi din fonduri externe.

De semenea, pentru 2014 mai sunt programate inaugurări de autostradă pe loturile 1 şi 2 pe ruta Nădlac-Arad, lotul 2 Timişoara – Lugoj şi o parte din Bucureşti – Ploieşti (6,5 km).

În 2015, Compania mai are în plan recepţionarea loturilor 2,3 şi 4 Lugoj – Deva şi loturile 1,2 şi 3 Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureş.

sursa: mediafax

Citiţi şi FOTO-VIDEO: Prima tură pe loturile din Alba ale autostrăzii Orăștie-Sibiu. Vezi cum arată șoseaua care scapă Sebeșul de aglomerația din trafic

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax