Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR a MODIFICAT termenele pentru deschiderea Autostrăzii A10, între Sebeș și Aiud. Trei zile acordate în plus, pe lotul 2

Publicat

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) realizează că lucrările la cele două loturi ale Autostrăzii A10 Sebeş – Turda nu ar putea fi finalizate la termenul asumat. În ultima raportare privind stadiul lucrărilor, compania a prelungit termenele estimate pentru deschiderea circulației cu o lună pentru lotul 1 și trei zile pentru lotul 2. 

Compania a păstrat ca dată de finalizare a proiectelor sfârşitul lunii noiembrie, dar a modificat data de deschidere a circulaţiei, respectiv de „dare în folosinţă”.

În cea mai recentă raportare a CNAIR privind stadiul proiectării şi execuţiei lucrărilor la autostrăzile din România, pentru lotul 1 al autostrăzii A10 Sebesş-Turda, termenul estimat pentru deschiderea circulaţiei a fost modificat, noua limită fiind data de 30 decembrie 2020 – cu o lună în plus față de termenul inițial (30 noiembrie 2020).

Potrivit CNAIR, contractul de proiectare și execuție are înregistrate întârzieri majore. Potrivit raportării, pe lotul 1, stadiul fizic al lucrărilor este de 90,30%, iar stadiul financiar este de 80,03%.

CNAIR își menține „optimismul” și pentru constructorul lotului 2 – Aktor, în documentul menţionat figurând ca dată estimată pentru deschiderea circulaţiei – 3 decembrie 2020 – cu trei zile în plus față de termenul inițial (30 noiembrie 2020). Pe acest lot, la data documentului, stadiul fizic al lotului era de 72.46%, iar stadiul financiar de 57.80%.

Potrivit CNAIR, contractul de proiectare și execuție pe lotul 2 are înregistrate întârzieri majore. „A fost acordată de către inginer o extensie de timp până la data de 3 decembrie 2020”, se mai precizează în document.

În perioada următoare este de aşteptat ca aceste termene să „treacă” în anul 2021. Ambele loturi ar putea fi deschise cel mai devreme, pe toată lungimea de 43 de km, între Sebeş şi Aiud, în primăvara anului 2021.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ciprian Filip

    vineri, 28.08.2020 at 01:39

    3 Decembrie pentru lotul 2? Mă faceti să râd!Ah da poate 3 Decembrie 2022 ! Iar privind lotul 1 eventual prin vara anului viitor!!! Se vede că faceti campanie electorală, dar nici prost nu sunt!!! Este o organizare mizerą pe ambele loturi!!!!! Sä vă fie ruşine de incompetenți ce sunteți!!! Asa e si cu Straco pe Câmpia Turzi Chetani!!! Spălare de bani, din 2015incoace nu s a făcut aproape nimic pe acel lot incompetenți ce sunteți!!! Dati loturile de autostradă unei firme serioase ca Umbrăescu, ei măcar lucrează si se mobilizează!!! Voi chiar credeti că noi suntem prosti? Stiti ce o să luati la alegeri un mare M..e pe față!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax