Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR a PIERDUT primul proces intentat de constructorul lotului 3 Lugoj-Deva. Nu se va putea atinge de banii spaniolilor

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a pierdut primul proces contra constructorului spaniol Comsa, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură. Tribunalul București a oprit vineri executarea garanției bancare inițiată de CNAIR până la soluționarea cererii de arbitraj din 5 septembrie, procedură care poate dura luni, poate chiar ani întregi.

„Admite cererea de chemare în judecată. Suspendă dreptul pârâtei de a cere plata în temeiul Scrisorii de garanţie de bună execuţie nr. K048074/k048184/830, până la soluţionarea cererii de arbitrare înregistrate sub nr. 114/5.09.2019 pe rolul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 06.09.2019”, se precizează în soluția pe scurt dată de Tribunalul București.

„Astăzi avem un nou episod din teatrul absurd numit „Muzeul Autostrăzii A1 Lugoj-Deva lot 3”: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a pierdut deja primul proces contra constructorului spaniol Comsa.

Vineri, 06.09.2019, Tribunalul București a dat dreptate antreprenorului și a oprit executarea garanției bancare inițiată de CNAIR până la soluționarea cererii de arbitraj din 05.09.2019, procedură care poate dura luni, poate chiar ani întregi.

Pe românește, CNAIR nu se poate atinge de banii spaniolilor. Astfel, realitatea contrazice gogoșile vândute de ministrul Transporturilor Cuc și directorul CNAIR Scarlat care declarau că așa-zisele probleme și lucrări nefinalizate de constructor vor fi remediate pe banii acestuia.

Mai mult, în ciuda noilor promisiuni făcute de Cuc, deschiderea tronsonului-muzeu de 21 de km este în continuare incertă, la 28 de zile de când putea fi inaugurat și la 12 zile de la rezilierea contractului executat în proporție de 99%.

Nu este nicio grabă! Șoferii mai pot aștepta, riscându-și viața și rupându-și mașinile pe DN7 și DN68A. Desigur, tot noi vom plăti toate bâlbele și prostiile făcute de iresponsabilii CNAIR”, au scris reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax