Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CNAIR are un nou director general. Sorin Scarlat, înlocuit cu Mariana Ioniță, o veche angajată a Ministerului Transporturilor

Publicat

maria ionita

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are un nou șef. Sorin Scarlat, cel care a condus compania din luna iulie a anului trecut, a fost înlocuit cu Mariana Ionița. Mandatul noului director CNAIR este momentan pentru patru luni, dar există posibiltatea de prelungire. 

Potrivit unui  comunicat de presă, consiliul de Administrație al CNAIR S.A. a desemnat-o marți, 25 februarie, în funcția de Director General provizoriu al companiei, pe o perioadă de 4 luni începând cu data de 26 februarie, pe Mariana Ioniță care deținea funcția de Director Direcția Reglemetări Tehnice și Autorizații de Construire în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor.

Mariana Ioniță are experiență în domeniul infrastructurii de transport, ocupând de-a lungul timpului diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general. Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani.

A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, aceasta ocupa funcția de Director al Departamentului de Strategie în Ministerul Transporturilor.

Potrivit comunicatului CNAIR ”Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltare politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor.”

Aceasta l-a înlocuit în funcția de Director General al CNAIR S.A. pe Sorin Scarlat , care a deținut poziția din iulie 2019.

sursă foto: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax