Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR: Conectarea orașului Cugir la autostradă este necesară, dar nerealizabilă în următorul an. Lotul 1, în garanție până în decembrie 2017

Publicat

n

nod rutier sebes lancram autostrada orastie sibiu Nodul rutier de ieșire la Cugir de pe Autostrada Sibiu-Deva este necesar, însă nerealizabil până în 2018. Acesta este răspunsul primit de vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, la o adresă trimisă către CNAIR. 

În 29 noiembrie, Florin Roman a trimis o adresă către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin care solicita informații referitoare la realizarea unor studii de prefezabilitate pentru realizarea unui nod rutier ce are drept scop conectarea orașului Cugir la Autostrada Sibiu-Deva.

Potrivit răspunsului primit în 6 decembrie, în acest moment se derulează un astfel de proiect din care reiese că un astfel de nod rutier este necesar. Totuși, dat fiind faptul că Lotul 1 al autostrăzii Orăștie Sibiu se află în garanție, nu se pot realiza astfel de lucrări.

„CNADNR (actual CNAIR) derulează contractul de servicii „Elaborarea Studiu de Prefezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere de autostrada (A1, A2, A3, A4)”, obiectivul acestui studiu fiind identificarea unor noi legături rutiere cu autostrăzile în exploatare. În urma acestui studiu, din datele de trafic a reieșit faptul că nodul rutier de pe autostrada Sibiu Deva km 326+155 cu DJ 705 este necesar a fi realizat, soluția de amenajare a nodului rutier în scenariul minim propus de Proiectant fiind avizarea în cadrul CTE-CNAIR în data de 9.11.2016.

În cadrul contractului „Proiectare și execuție autostrada Orăștie Sibiu, Lot 1: km 0+000-km 24+100” nu pot fi realizate lucrări deoarece se află în perioada de garanție până în luna decembrie 2017.

Ministrul Transporturilor, prin CNAIR derulează proiectele de infrastructură rutieră (construcția de autostrăzi și drumuri naționale) în România, iar conform Master Planului General de Transport aprobat prin HG 666/2016, CNAIR nu poate implementa alte proiecte decât cele prevăzute în acest document strategic aprobat”, este răspunsul primit de vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax