Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR, după apariția unor imagini care ar arăta montarea unui pod strâmb pe Autostrada Sebeș-Turda: Este o iluzie optică

Publicat

CNAIR a făcut vineri o serie de precizări după ce Antena 3 și apoi mai multe ziare online, au publicat o știre potrivită căreia un pod ar fi fost montat strâmb pe Autostrada Sebeş-Turda.

Reprezentanții companiei spun că este vorba despre o deformare a imagini generată de camera dronei cu care s-a filmat.

La urcarea pe pod, pe partea dreaptă, pare a fi o rampă de acces auto, ceea ce accentuează senzația că podul este montat strâmb.

”Referitor la articolul – ”Pod montat strâmb şi doar trei utilaje care lucrează pe tronsonul Sebeş-Turda al autostrăzii A10, pe care ministrul Transporturilor a promis că se va circula în acest an”- postat astăzi pe site-ul Antena 3, precizăm faptul că podul este executat conform Proiectului Tehnic aprobat, din punct de vedere al pantelor transversale și longitudinale.

Informația conform căreia podul ar fi montat strâmb este eronată, fiind o vorba despre o deformare a imaginii, cauzată de drona cu care s-a filmat.

De asemenea, menționăm că antreprenorul s-a angajat să execute lucrările necesare deschiderii traficului pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda în cursul acestui an” au transmis reprezentanții CNAIR, într-o postare pe Facebook.

Cea mai mare parte a ziarelor care au publicat știrea nu și-au actualizat articolele cu precizarea CNAIR.

Deschiderea traficului este estimată pentru luna noiembrie 2021 și ar însemna posibilitatea de circulație pe toată porțiunea autostrăzii Sebeș-Turda.

Potrivit reprezentanților CNAIR, contractul de proiectare și execuție a înregistrat întârzieri majore cauzate de slaba mobilizare a constructorului din anii anteriori, dar și din prezent, dar și din cauza lipsei resurselor financiare proprii pentru susținerea șantierului.

În luna iunie, stadiul lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între Sântimbru și Aiud, era de 85,9 %, la un progres financiar de 77%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax