Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CNAIR obligată să plătească DAUNE unei firme din Alba din cauza unui câine scăpat pe Autostrada A3, care a provocat un accident

Publicat

autostrada A3 cluj turda

Compania Națională a Administrației Rutiere (CNAIR) a fost obligată de Judecătoria Alba Iulia să plătească daune materiale unei firme din Alba, după ce o mașină a lovit un câine, care a intrat pe Autostrada A3. 

Accidentul rutier s-a petrecut în 17 ianuarie 2019, iar, după mai bine de trei ani de la producerea acestuia, în 5 mai 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat câștig de cauză fimei din Alba.

În 17 ianuarie 2019, doi angajați ai firmei din Alba se deplasau cu o mașină a societății, din Sibiu înspre Florești, pe autostrada A3. La kilometrul 15, în apropiere de Turda, un câine ciobănesc a sărit în fața mașinii și a fost lovit de autoturism. În urma impactului, animalul a decedat.

De asemenea, mașina a fost avariată și a fost nevoie de o platformă pentru a o ridica de la fața locului. Polițiștii care au intervenit la fața locului au concluzionat că șoferul nu se face vinovat pentru producerea incidentului.

În fața instanței, avocatul firmei a arătat că vina pentru producerea accidentului aparține CNAIR: ”pârăta nu a luat toate măsurile necesare evitării unui asemenea incident, cum ar fi montarea de garduri de protecție sau bare de natură a împiedica pătrunderea animalelor pe autostradă”, se arată într-un document din cadrul procesului.

CNAIR a precizat că în zona în care s-a produs evenimentul rutier existau garduri de protecție împotriva animalelor. De asemenea, a completat că existau și indicatoare care avertizau șoferii de prezența animalelor în zonă, se mai arată într-un document.

Ce au decis magistrații Judecătoriei Alba Iulia

După șapte ședințe de judecată, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat câștig de cauză firmei din Alba și au obligat CNAIR la plata a 4.724 lei cu titlul de despăgubiri.

”Admite cererea formulată de reclamanta CROMA PLAN S.R.L. în contradictoriu cu pârâta COMPANIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., având ca obiect pretenţii. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 4.724 lei, reprezentând despăgubiri. Obligă pârâta la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1.836 de lei(…) Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. (…). Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 5 mai 2022”, se arată în minuta pe scurt a Judecătoriei Alba Iulia.

Ce spune avocatul firmei din Alba

”Este o sentință care întărește povestea tristă a drumurilor noastre. Am dovedit prin toate mijloacele de probă că întreaga culpă aparține CNAIR din cauză că nu a luat toate măsurile de siguranță pentru a evita pătrunderea animalelor pe autostrada. Orice șofer nevinovat își poate cauta dreptatea în instanțele de judecată”, a declarat, pentru alba24.ro, avocatul firmei din Alba, Alexandru Pățan.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax