Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR: România, cel mai mare dezvoltator din Uniunea Europeană în domeniul infrastructurii mari de transport rutier

Publicat

România este, la ora actuală, cel mai mare dezvoltator din Uniunea Europeană în domeniul infrastructurii mari de transport rutier, cu 780 de kilometri contractaţi şi cu alţi peste 240 de km aflaţi acum în licitaţie, a transmis vineri Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„România, prin CNAIR, este la ora actuală cel mai mare dezvoltator din Uniunea Europeană în domeniul infrastructurii mari de transport rutier. Cu 780 de km contractaţi şi aflaţi acum în faza de proiectare sau de execuţie şi cu alţi peste 240 de km aflaţi acum în licitaţie, în România se folosesc la ora actuală cele mai moderne tehnologii pentru construcţia şi proiectarea drumurilor de mare viteză (autostradă şi drum expres)”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit companiei de drumuri, una dintre soluţiile de top folosite deja pentru proiectarea celor 4 loturi ale autostrăzii Sibiu- Făgăraş (68,5 km) este Building Information Modeling (BIM), care permite simularea oricărui obiect de construcţie în spaţiu tridimensional. Spre deosebire de modelările 3D, tehnologia BIM este conectată direct la baza de date, iar modelul rezultat include nu doar liniile de sprijin şi textura materialelor, ci şi date tehnologice sau economice relevante pentru construcţie.

”Practic prin utilizarea acestei tehnologii în proiectare se iau în calcul inclusiv caracteristicile fizice ale unui obiect, opţiunile de poziţionare a acestuia, costul fiecărui tip de material de construcţie.

Antreprenorul turc (Makyol), care se află acum în cele 12 luni alocate proiectării pe cele 4 loturi, foloseşte încă de la început tehnologia BIM al cărui rezultat se va reflecta în construcţia întregii autostrăzi Sibiu – Făgăraş, care are o valoare totală de 6,4 miliarde de lei (fără TVA) şi care este finanţată prin Programul Transport.

Un exemplu în acest sens este modelarea în faza de proiectare a traseului de 17,61 km ai lotului 3 (Arpaşu de Jos- Sâmbăta de Sus) al Autostrăzii Sibiu – Făgăraş (care are termen de finalizare anul 2028)”, mai transmite CNAIR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 08.06.2024 at 15:18

    Mă, nu vă mai lăudaţi cu aşa ceva. Asta înseamnă cel mai înapoiat stat în domeniul infrastructurii de transport. Numai că PSD-ul asta vede, că de treizeci de ani numai au mimat dezvoltarea infrastructurii. Gulgute pe săturate.

  2. Saru Florin

    duminică, 09.06.2024 at 13:38

    Pai doar Romania mai face drumuri ,că nu are,și ceilalți și le-au făcut deja de mult!Și CNAIR-ul se mai da și mare!Se pârțâie pe ei

  3. GHEORGHE STAN

    duminică, 09.06.2024 at 16:29

    Cea mai mare prostie sa construiesti o autostrada de la Sibiu la Fagaras. O autostrada trebuie sa lege doua centre regiuni mari si importante. Asa, pleci de la Sibiu si te infunzi la Fagaras. De ce nu o fac pana la Brasov? Dusi cu capul.

  4. Dan

    luni, 10.06.2024 at 05:17

    CNAIR!!!!…Mizerabilii, se lauda cu nimicuri, cu bucățele de autastrazi ori drumuri expres, care pleaca de nici-unde si ajung nici-unde!!!!….Prețurile sunt enorme, observ ca nimeni nu mai zice nimic de prețuri, facem autostrazi care ne costă enorm de mult!!!…CNAIR-ul ar trebui desființat, si toti golanii aia de acolo, sa fie anchetati, dar anchetati de justiție!!..Adevarat, nu avem justiție!….

  5. Ovidiu

    luni, 10.06.2024 at 20:35

    Ne luati de prosti cu declaratia asta. Doar Romania mai construieste autostrazi pt ca toti ceilalti au autostrazi! RUSINE CNAIR!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax