Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

CNAIR și alte companii din subordinea Ministerului Transporturilor își mută conturile de la BCR la CEC. Motivul

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că mai multe companii aflate în coordonarea ministerului își mută conturile de la BCR la CEC.

Acesta spune că au găsit condiții mai bune.

„CNAIR Și- a anunțat o anumită intenție (de a-și muta conturile de la BCR la CEC) și știu că vor face, mi-au spus și mie.

Nu doar CNAIR, ci am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, Aeroportul București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. E o explicație cât se poate de simplă”, spune Sorin Grindeanu.

Willi Cernko, CEO-ul Erste, acţionarul principal al BCR, a doua cea mai mare bancă din România, a reacţionat la decizia Austriei de a da vot negativ intrării României în spaţiul Schengen.

El a spus că decizia afectează 5.000 de angajaţi BCR în România şi 2,8 mil. de clienţi ai băncii.

„Regretăm rezultatul votului de astăzi în Consiliu. România şi Austria au multe lucruri de care sunt strâns legate împreună. Sociale, culturale şi, bineînţeles, şi economice.

ustria este unul dintre cei mai importanţi investitori din România, iar România este, la rândul ei, o piaţă de export foarte importantă pentru companiile austriece”, afirma Cernko.

România și Bulgaria nu au fost primite în spațiul de liberă circulație Schengen deoarece Austria și Olanda s-au opus în timpul ședinței JAI de săptămâna trecută.

Asta a generat o mulțime de reacții în România, ridicate pe un adevărat val de nemulțumire. Multe companii, dar și cetățeni, au anunțat un boicot împotriva firmelor austriece.

sursă: Mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax