Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR va fi ”spartă” în două companii mai mici: una pentru întreținerea drumurilor existente, alta pentru construcția unora noi

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va fi împărțită în două companii.

Legea care prevede acest lucru a fost publicată marți în Monitorul Oficial, la 5 ani de la aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă care prevedea exact acest lucru.

Potrivit Economedia.ro, legea prevede separarea activităţiilor de întreţinere şi investiţii.

Practic, acum poate fi operaţionalizată noua CNIR – Compania Naţională de Investiţii Rutiere, adică se începe „spargerea” Companiei de Drumuri în două  entităţi: una care se va ocupa de administrarea şi întreţinerea actualei reţele rutiere şi o alta care va derula proiectele de investiţii, adică va construi drumuri expres şi autostrăzi.

CNIR – Compania de Investiţii Rutiere ar putea avea aproximativ 400 de angajaţi, reiese din articolul 46 (CNAIR are acum circa 6.000 de angajați), iar compania este obligată să publice semestrial, pe pagina proprie de internet, un raport de activitate care va cuprinde informaţii privind operaţionalizarea şi organizarea acesteia precum şi stadiul detaliat al proiectelor de investiţii.

Sursă: Economedia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dele Ali

    marți, 30.03.2021 at 15:10

    Ministrul Catalin Drula a intrat cu bocancii in mafia transporturilor ! 🙂 E un tip competent si bine educat se pare…speram sa-l tina naravul si sa nu se manjeasca!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax