Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNAS: 51 de molecule pot beneficia de includere condiționată în lista de medicamente compensate și gratuite

Publicat

medicamente

medicamente Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere condiționată în lista de medicamente compensate și gratuite, dintre care și molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice și ciroze hepatice tip C, a informat luni Casa Națională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, criteriile de includere a pacienților în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS, în trasparența decizională. Conform acestor criterii, într-o primă etapă, vor beneficia de tratament pacienții aflați într-un stadiu avansat de fibroză precum și pacienți aflați în stadiu F4 și care nu au răspuns la tratamentele anterioare.

Comisia de negociere a contractelor cost-volum și cost–volum-rezultat, constituită din reprezentanți ai Ministerului Sănătații, ANMDM și CNAS, care are ca principal scop verificarea întocmirii criteriilor de prioritizare, se întrunește lunar pentru a analiza cererile Detinatorilor de Autorizatii de Punere pe Piata în vederea încheierii contractelor C-V/C-V-R.

Au fost stabilite contactele premergătoare negocierilor cu producatorii de medicamente.

Încheierea contractelor cost- volum și cost-volum- rezultat au ca scop includerea în tratament a unui număr cât mai mare de pacienți. Au fost identificate sursele de finanțare și la finalul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie, vor fi incheiate primele contracte C-V și C-V-R.

“Acest tip de contracte sunt absolut necesare pentru a ne asigura că includem în tratament un număr cât mai mare de pacienți. Urmărim ca raspunsul la tratament să fie cât mai eficient, iar contractul cost-volum – rezultat va face posibilă decontarea din fond doar a acelor tratamente care dau rezultate”, a declarat președintele CNAS Vasile Ciurchea

Tratamentele inovatoare pentru afecțiunile hepatice tip C au fost introduse de sistemele de sănătate din Europa recent. De exemplu, în Franța, în luna noiembrie 2014 a fost introdus tratamentul cu interferon free.

România se număra printre primele țări est-europene care introduc tratamentele de ultimă generație pentru hepatica C.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax