Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNAS: Şefii tuturor caselor judeţene de asigurări au fost suspendaţi. Contractele au încetat în urma actualizării indicatorilor de performanță

Publicat

cnas logo Contractele de management ale președinților-directori generali ai caselor județene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie în urma actualizării indicatorilor de performanță, a anunțat CNAS.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS remis joi AGERPRES, până la organizarea concursurilor de ocupare a acestor posturi au fost numiți președinți-directori generali interimari, persoane care îndeplinesc condițiile necesare.

Modificarea în proporție de peste 50% a indicatorilor de performanță generali și specifici și cerințele specifice postului de președinte-director general s-a realizat ținând cont de actualele obiective ale sistemului de asigurări sociale de sănătate, precizează sursa citată.

„Am considerat necesară această redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanță erau perimați. Președinții-directori generali revocați din funcție au posibilitatea să participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei funcții în concordanță cu noii indicatori”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS, potrivit comunicatului de presă.

Actualizarea indicatorilor s-a realizat cu precădere ținând cont de gradul actual de informatizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate, informează sursa citată.

CNAS precizează că introducerea cardului național de sănătate dă o nouă dimensiune a activității caselor de asigurări de sănătate din punct de vedere al monitorizării, evaluării, validării și decontării serviciilor medicale.

”Îmbunătățirea colaborării cu furnizorii de servicii medicale în interesul asiguraților este un obiectiv prioritar al sistemului de asigurări de sănătate. Creșterea responsabilității și a transparenței în utilizarea eficientă a fondurilor din sistem este o altă prioritate transpusă în actualii indicatori de performanță. Creșterea disciplinei contractuale și financiare. Responsabilizarea președinților-directori generali, manageri locali ai sistemului public de sănătate, prin operaționalizarea și cuantificarea mai clară și mai obiectivă a rezultatelor activității lor. Astfel, numărul de indicatori de performanță a crescut de la 65 la 111”, a explicat CNAS.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax