Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNCD: Interzicerea accesului în magazine pentru cei ce nu poartă mască NU este DISCRIMINARE chiar dacă au scutire medicală

Publicat

Dacă ţi se interzice accesul într-un magazin pentru că nu porţi masca de protecţie, nu eşti discriminat. Chiar şi în cazul în care deţii o adeverinţă medicală care te scuteşte de la purtarea măştii.

Este decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării care a plecat de la reclamaţia unei persoane din Arad, care a semnalat faptul că paznicul unui magazin nu i-a permis accesul, pe motiv că nu purta mască de protecţie. Asta în condiţiile în care respectiva persoană avea o adeverinţă medicală care o excepta de la purtarea măştii.

DOCUMENT: Hotărare-CNCD MASCA

Prin urmare, arădeanul s-a adresat Consiliului, considerând că a fost discriminat şi pus „într-o situaţie umilitoare, faţă de alte persoane”. În plus, respectiva persoană susţinea că a intrat în acelaşi magazin cu câteva săptămâni înainte şi nu a întâmpinat astfel de probleme.

Decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării s-a bazat pe faptul că respectiva adeverinţă era emisă de medicul de familie, nu de un medic de medicina muncii.

Mai mult, Consiliul e de părere că adeverinţa de scutire nu are un regim special şi nu poate fi invocată într-un magazin aglomerat, unde e aproape imposibil să păstrezi distanţa fizică. Cel mult, documentul de scutire poate fi folosit la controalele folosite de poliţişti sau la locul de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax