Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNN: Joe Biden devine al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii

Publicat

Agenţia de presă Associated Press şi posturile de televiziune CNN şi NBC l-au dat sâmbătă câştigător pe candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden.

După calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania, Joe Biden obține scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

UPDATE:

„America, sunt onorat că m-ai ales pe mine să conduc țara noastră măreață”, au fost primele cuvinte ale lui Joe Biden, într-o aluzie ușor ironică la expresia favorită a lui Donald Trump.

„Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit aceasta: voi fi președintele tuturor americanilor – fie că ați votat pentru mine sau nu. O să fiu la înălțimea încrederii pe care mi-ați acordat-o” – a scris Joe Biden pe Twitter.

Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria.

Kamala Harris devine, la rândul ei, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.

Procesul de vot pentru alegerea celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii a ajuns la final. Americanii au avut de ales între preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, care aspiră la al doilea mandat, şi candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.

Candidatul democraţilor la Casa Albă, Joe Biden, a câştigat scrutinul prezidenţial în detrimentul preşedintelui în exerciţiu, republicanul Donald Trump, au anunţat sâmbătă mass media americane, transmit agenţiile internaţionale de presă.

AFP califică anunţul drept „o victorie care marchează o turnură istorică pentru America şi pentru lume, după patru ani de ruptură în mandatul preşedintelui republican”.

La acest scrutin, peste 100 de milioane de americani au votat anticipat din cauza pandemiei de COVID-19.

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, s-a apropiat şi mai multe de victorie sâmbătă, când avansul său în statul-cheie Georgia s-a mărit, iar numărarea voturilor a continuat în alte câteva state, transmite dpa.

În Georgia, avansul lui Biden asupra preşedintelui Donald Trump a crescut sâmbătă dimineaţă la 7.248 de voturi faţă de 4.430 cu câteva ore mai devreme, au anunţat canale media, printre care CNN, citând autorităţi electorale.

Candidatul democrat Joe Biden s-a arătat vineri seară sigur de victoria sa în alegerile prezidenţiale din SUA, îndemnându-şi compatrioţii ‘să se unească’, în vreme ce rivalul său Donald Trump l-a avertizat să nu revendice victoria în mod ‘ilegitim’, transmite AFP.

Întreaga Americă şi, odată cu ea, lumea întreagă, urmăresc de marţi seară procesul lent de numărare a voturilor.

În actualizare

surse: agerpres.ro, digi24.ro

foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bideu

    sâmbătă, 07.11.2020 at 20:00

    se bucura satanistii usr plus de victoria senilului? ba baieti peste o vreme ve-ti plange pt ca nu v-a dus capul dar va fi prea tarziu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax