Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

CNSU a aprobat folosirea testelor de salivă în școli. Vor fi achiziționate 70 de milioane de teste pentru depistarea COVID

Publicat

Decizie în ședința de astăzi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) s-au întrunit sâmbătă pentru a lua o decizie cu privire la necesitate testelor de salivă de depistarea a infecției cu Covid-19.

70 de milioane de teste de salivă vor fi achiziționate, pentru ca elevii infectați să poată fi diagnosticați rapid și să se evite astfel închiderea  unităților școlare.

Agenția Națională a Medicamentului urma să emită un răspuns în privința omologării acestor teste, dat fiind că ele nu sunt încă autorizate la noi în țară.

Testele de salivă ar urma să fie utilizate în școli, pentru testarea elevilor, astfel încât aceștia să poată participa, fizic, la cursuri.

DPCUMENT: Hotărârea CNSU poate fi consultată AICI

Proiectul propus de CNSU (nr. 83) prin care se propune:

– includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Proiectul aprobat de CNSU:

” Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă”, a decis CNSU.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax